26 Eylül 2024 Perşembe

Yeşil Sol Parti Esenyurt seçim bürosuna büyük ilgi

Yeşil Sol Parti, Esenyurt'ta seçim irtibat bürosunu açtı. Halkın büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Ferhat Encu, İstanbul'da 20 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Esenyurt Kıraç'ta seçim irtibat bürosunu açtı. Halkın büyük ilgi gösterdiği açılışa, Yeşil Sol Parti PM üyesi Şakire Şeyda Ataş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, HDP Esenyurt ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

ATAŞ: TÜM EZİLENLER İÇİN BURADAYIZ
Halaylarla başlayan açılışta söz alan Yeşil Sol Parti PM üyesi Şeyda Ataş, halkı selamlayarak sözlerine başladı. "Bugün güneş hepimiz için yeniden doğacak. Biz bu bilinçle bu bayrağı aldık" diyen Ataş, yaşamın, doğanın tüm renkleriyle, hep birlikte bu bayrağı yukarıya taşıyacaklarını vurguladı. "Çocuklar için buradayız. Gençler için buradayız. Kadınlar için buradayız. Toplumun tüm ezilenleri, tüm halklarımız için buradayız. Cezaevindeki tüm tutsak yoldaşlarımız için buradayız" ifadelerini kullanan Ataş, sorumluluklarının farkında olduklarını söyledi.

Ataş, mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizerek, "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla sözlerini tamamladı.

ENCU: İSTANBUL'DA 20 VEKİL ÇIKARACAĞIZ
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, faşizme ve iktidarın kirli politikalarına karşı aydınlık bir geleceği inşa edeceklerinin altını çizdi. HDP'ye dönük kapatma davasına tepki gösteren Encu, "Bize, 'HDP'yi kapatacağız' diyorlar. Biz de onlara diyoruz ki, 'HDP halktır, HDP mücadelenin partisidir. O yüzden HDP'yi kapatamazsınız.'"

Tarihi bir süreçte bu açılışı yaptıklarını dile getiren Encu, Yeşil Sol Parti'nin de tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Encu, şöyle devam etti: "Biz inanıyoruz ki 15 Mayıs'ta AKP ve MHP iktidarını devireceğiz ve özgür günleri görüp, özgürlük halayları çekeceğiz. Siz de inanın. Sokak sokak, ev ev dolaşarak, sandıklarımıza sahip çıkarak bu tarihi seçime hazırlanalım. Biz inanıyoruz ki, İstanbul'da 2 milyon oy çıkaracağız ve en az 20 milletvekilini parlamentoya taşıyacağız. Açılışını yaptığımız Yeşil Sol Parti'yi halkımıza tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve AKP-MHP iktidarını sandığa gömeceğiz."

Kurdele ise Barış Anneleri tarafından zafer işareti, alkış ve zılgıtlarla kesilerek büro açıldı. Halay ve sloganların ardından etkinlik sona erdi.