26 Eylül 2024 Perşembe

'Cinsel istismar' suçundan yargılanan öğretmen göreve döndü

Bir öğrenciyi taciz eden öğretmen Ferdi Şahin hakkında açılan davanın ilk duruşması sonrası yapılan açıklamada, Şahin'in açığa alınması yerine Kınık Halk Eğitim Merkezi'ne gönderildiği belirtildi.  

İzmir'in Bayındır ilçesinde bir ortaokulda Fen Bilgisi öğretmeni olan Ferdi Şahin'in, bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ve şiddet uyguladığı için hakkında açılan davanın ilk duruşması Bayındır Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"Çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan sanık Şahin duruşmaya katılmazken, sanık avukatı ve müşteki avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi yöneticileri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da takip etti.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada tanıklar dinlendi. Tanık çocuklar, sanık Şahin'in arkadaşlarını darp ettiğini ve tacizde bulunduğunu anlattı.

'TACİZDEN KAYNAKLI BAŞKA OKULLARA SÜRÜLEN BİRİ ÖĞRETMENLİK YAPAMAZ'
Müşteki avukatları da davanın ağır cezada görülmesi gerektiğini vurguladı. Daha önce de bununla ilgili itirazda bulunduklarını belirten avukatlar, davanın yine de asliye cezada açıldığını aktardı. Sanığın buradan az bir ceza alabileceğini vurgulayan avukatlar, "Daha önce de tacizden kaynaklı okuldan okula sürülmüş birisinin 22 yıldır öğretmenlik yapabilmesi vahim bir durum. Buradan az bir ceza bile alsa biz onun bir daha öğretmenlik yapamaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu dava ile en azından başka çocukları taciz etmesini engelleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DURUŞMA 12 ARALIK'A ERTELENDİ
Ardından ara kararını kuran mahkeme, gelmeyen tanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, soruşturma aşamasında dinlenen tanıkların duruşmada da dinlenilmesine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın müdahillik talebinin kabulüne karar verdi. Bir sonraki duruşmada tacize uğrayan çocuğun pedagog ve avukatı eşliğinde ifadesinin alınmasına da hükmeden hakim duruşmayı 12 Aralık'a erteledi.

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapıldı. Söz alan Eğitim Sen Bayındır İlçe Temsilcisi Muhammet Çağrıtekinci ise olay sonuçlanana kadar takipçisi olacaklarını vurguladı. Öğretmenin Bayraklı'da bir okuldan Bayındır'a geldiğini belirten Çağrıekinci, "Bayındır'daki öğretmenlerle görüştüğümüzde benzer olaylardan bahsettiler ve Bayraklı'dan geliş sebebi de yine taciz. Geçmişteki okul müdürleri de aynı şeyleri söyledi. Herkes suçu bir önceki okul müdürüne attı. Buradaki geçirdiği soruşturmalardan sonra öğretmen Kınık Halk Eğitim Merkezi'ne gönderilmiş. Şimdi gözden uzağa gönderilince buradaki çocuklar hiçe mi sayılacak? Kınık'ta nasıl görevlendirilecek bilmiyoruz. Umarım eğitim içinde görevlendirilmez ve gerekli işlemler yapılır" ifadelerini kullandı.