26 Eylül 2024 Perşembe

Yeşil Sol Parti büroları açıldı: Kendi küllerimizden yeniden doğma günüdür

Beyoğlu ve Sancaktepe'de seçim irtibat bürolarını açan Yeşil Sol Parti, seçim gününe kadar hep birlikte ve yoğun çalışmayla AKP-MHP iktidarını göndereceklerinin sözünü yineledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Beyoğlu ve Sancaktepe'de seçim irtibat bürolarının açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

BEYOĞLU
Hacıahmet Mahallesinde bulunan seçim irtibat bürosunun açılışına yoğun yağmura rağmen çok sayıda kişi katıldı.

Halaylarla başlayan açılışta Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eşsözcüsü Beser Çelik söz aldı. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü olduğuna dikkat çeken Çelik, Öcalan şahsında tüm siyasi tutsakları selamladı.

AKP-MHP iktidarının ısrarla HDP'yi kapatma sürecini devam ettirdiğini söyleyen Çelik, kendilerine hiçbir zaman geri adım attıramayacaklarını vurguladı. "İktidarın inkar, imha politikalarına karşı bizler her zaman kendi küllerimizden yeniden doğmayı esas almışızdır. Bu tarihsel süreç de o günlerden biridir" diyen Çelik, seçim sürecini Yeşil Sol Parti etrafında güçlü bir şekilde örmenin ve herkesi sürece dahil etmenin önemine dikkat çekti. 

İktidarın imha, inkar, soykırım politikalarına karşı sosyalistlerle birlikte yol yürüyerek Emek ve Özgürlük İttifakı'nı oluşturduklarını söyleyen Çelik, ittifakın da Kürt özgürlük hareketini büyüyerek birlikte yol yürüyeceğini kaydetti. Cumhur İttifakı'na da Millet İttifakı'na da alternatifsiz olmadıklarını göstererek kendi özgüçleriyle vekillerini meclise sokacaklarını söyleyen Çelik, Kürt halkının zulme karşı ne Kürdistan'da ne Türkiye'de hiçbir zaman geri adım atmadığının altını çizdi.

İktidarın faşist saldırılarla bir korku furyası yaratarak seçime girmeyi amaçladığına işaret eden Çelik, "Bu halk ne bu korkuya ne bu zulme hiçbir zaman boyun eğmedi, boyun eğmeyecektir de" ifadelerini kullandı.

Yağmura rağmen uzun süre devam eden etkinlik halaylarla son buldu. Açılış boyunca, "Be serok jiyan nabe", "Biji serok Apo", "Biji berzwedana gerilla", "Biji berxwedana zindana", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

SANCAKTEPE
Yeşil Sol Parti Sancaktepe'nin Akpınar Mahallesinde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eşsözcüsü Mevlüt Ustabaşı ve çok sayıda kişi katıldı.

Yoğun yağmura aldırış etmeyen halk halaylarla açılışı gerçekleştirdi. 

İlk sözü alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, rahmeti bol bir günde bir araya geldiklerini söyledi ve "Bahar yağmurları toprağa düşerken, yeniden doğuşun, var olmanın, düştüğün yerden kalkmanın, çıkarılan her engeli aşmanın adı olan partimizin seçim yolculuğuna Yeşiller ve Sol Parti'yle devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Geleceği umutla karşılayan, değişimi amaçlayan ve tüm halklara, ezilenlere, emekçilere, kadınlara, gençlere aydınlık bir gelecek sözü veren bir yolun yolcusu olduklarını belirten Birol, her engeli aşmakta mahir olduklarının altını çizdi. 

"Çünkü biz, 'Ya bir yol bulacaksın, ya bir yol açacaksın' geleneğinin temsilcileriyiz. Çünkü biz, yüreğinde taşıdığı onca acıya rağmen, ateşin düştüğü yeri yaktığını bilmemize rağmen dili barış diyen, dili eşitlik diyen, dili kardeşlik diyen geleneğin temsilcileriyiz" diyen Birol, insanın insanca yaşayacağı bir toplumsal düzeni inşa etmek için var güçleriyle çalışacaklarının altını çizdi.

Yeşil Sol Parti İstanbul Eş Sözcüsü Mevlüt Ustabaşı ve Sancaktepe İlçe Örgütü Sözcüsü Elif Gül de halkı selamlayarak, sokak sokak Yeşil Sol Parti'yi tanıtacaklarının ve seçim gününe kadar durmaksızın çalışarak zafere ulaşacaklarının sözünü verdi.

Açılış, sloganlar, halaylar ve Öcalan için pasta kesilmesiyle son buldu.