26 Eylül 2024 Perşembe

Yeşil Sol Parti Batman'da seçim startını coşkuyla verdi

Yeşil Sol Parti, Batman'da yaptığı seçim bürosu açılışıyla seçim startını verdi. Coşkulu geçen açılışta halk Batman'da 5 milletvekili çıkarma sözü verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Batman İl Örgütü seçim startını görkemli bir seçim bürosu açılışı ile verdi. Cudi mahallesinde gerçekleşen açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekili Feleknas Uca, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri ve yüzlerce kişi katıldı.

Halaylarla başlayan açılış programı coşkuyla devam etti. İlk sözü alan Yeşil Sol Parti Batman Eş Sözcüsü Sedef Özdemir, iktidarın kirli politikalarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulunarak Batman halkının 5 milletvekili çıkarıp AKP-MHP iktidarını göndereceğini söyledi.

HDP Batman milletvekili Feleknas Uca, açılışı mitinge dönüştüren Cudi halkına teşekkür ederek sözlerine başladı. Batman'ın Kürt halkının direniş tarihinde büyük bir yer tuttuğunun altını çizen Uca, onurlu Batman halkının hiçbir zaman geri adım atmadığını ve sürekli misyonunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Açılıştaki yoğun kalabalığın özgürlük talebindeki ısrarın bir göstergesi olduğunu dile getiren Uca, "Büyük bedeller vererek bizim bugüne gelmemize vesile olanlara selam olsun" ifadelerini kullandı. Hedeflerinin kentten 5 milletvekili çıkarmak olduğunu açıklayan Uca, "Seçim sonunda onlara 'Siwar hatin peya çûn' diyeceğiz. Bu seçim varlık yokluk seçimidir. Bu seçim çok önemli bir seçim. Hainlere, tecritlere dur diyeceğiz" dedi.

Uca'nın konuşmasının ardından seçim irtibat bürosu büyük bir heyecanla açıldı. Koma Rîtmên Azad'ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halk halaylar çekti. Program, 5 Nisan günü HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımıyla kent merkezinde yapılacak seçim bürosu açılışına çağrıyla son buldu.

Açılış boyunca "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana zîndanan", "Harun Elbak onurumuzdur", "Jin jiyan azadî" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.