26 Eylül 2024 Perşembe

Yeni Dünya İçin Çağrı seçim tutumunu açıkladı

Seçimler yaklaşırken pek çok seçim tutum açıklamaları da sürüyor. Yeni Dünya İçin Çağrı yaptığı açıklamada, "Seçim aldatmacasıyla oyalanmayalım, sınıf mücadelesine yoğunlaşalım" diyerek, cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinde oy vermeme çağrısı yaptı.

Yeni Dünya İçin Çağrı, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin tutumunu açıkladı.

Egemenlerin kendi arasındaki dalaşta kullanmak için işçi ve emekçileri seçimlere çağırdığı belirtilen açıklamada, seçimlerin burjuva siyaset arasında oynanan bir oyun olduğu ve işçi ve emekçilerin kötüler arasında tercih yapmaya zorlandığı kaydedildi. "Seçim oyununda işçilere, emekçilere biçilen rol seçim sandığına gitmek, iki seçim arasında hangi burjuva kliğin sömüreceğine karar verme rolüdür" denilen açıklamada, hangi burjuva klik kazanırsa kazansın, işçi ve emekçilerin, ezilenlerin kaybedeceği belirtildi.

Kötüleşen hayat şartları, artan yoksulluk, işsizlik ve baskıya karşı kitlelerde gelişen hoşnutsuzluğa işaret edilen açıklamada, burjuva düzen partilerinin seçimlerde bol vaatlerde bulunduğu, seçim sonrası burjuvazinin çıkarları doğrultusunda siyaset izlediği vurgulandı.

"Adları değişik olsa da (AKP, MHP, CHP, İP, SP, DP, GP, Deva, VP, BBP, ZP, MP vs.) hepsi kapitalist düzenin partileridir. Hepsinin görevi sermayenin çıkarlarını korumaktır.  Hepsi sömürü düzeninin sürmesine hizmet eder" ifadelerine yer verilen açıklamada, seçimler yoluyla sistemin özünde değişiklik yapılamayacağı, işçilerin, emekçilerin temel sorunlarının seçimler yoluyla çözülemeyeceği belirtilerek, 

Halktan, "14 Mayıs'ta önümüzdeki 5 yıl içinde Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı tarafından ezilmek, baskı altına alınmak istersiniz" sorusuna cevap vermesinin istendiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu soruya verilecek tek cevap, ne biri ne ötekidir. Bize sunulan birbirinden berbat seçenekler arasında tercih yapmak zorunda değiliz! Hepinize, topunuza hayır! Ne Erdoğan, ne de Kılıçdaroğlu! Ne Cumhur, ne de Millet İttifakı! Umut sandıkta değil, sınıf mücadelesinde! Devrimde! Takınılması gereken doğru tutum budur."

Seçimler yoluyla iktidara gelmenin, iktidardan pay almanın, halk için yararlı işler yapmanın, düzeni değiştirmenin boş hayaller olduğu belirtilen açıklamada, "14 Mayıs seçimlerinde desteklenecek, oy verilecek parti, ittifak yoktur. Seçim sahtekarlığını reddedelim! Seçimlere katılmayalım! Oy vermeyelim! Çare sandıkta değildir. Çare Kuzey Kürdistan-Türkiye'de kapitalizmin faşist iktidarının devrimle tarihin çöplüğüne gömülmesinde, halkın kendi öz iktidarındadır. İşçiler, emekçiler demokrasi adına davet edildikleri sandığa değil, kendi sınıf mücadelelerini ilerletmeye yoğunlaşmalıdır. Kapitalizmi yıkmanın yolu sandıktan değil, sınıf mücadelesinden geçer" denildi.