26 Eylül 2024 Perşembe

Türk devletinin saldırılarında bir gerilla ölümsüzleşti

Gerillanın eylemsizlik kararına rağmen işgalci Türk devleti saldırılarını sürdürüyor. HPG-BİM işgalci Türk devletinin saldırılarında bir gerillanın ölümsüzleştiğini duyurdu.

KCK ve HPG 6 Şubat depremi ardından eylemsizlik kararı almış ve bu eylemsizlik kararını 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere kadar da uzattığını duyurmuştu. Buna rağmen, sömürgeci burjuva Türk devleti, gerilla alanlarına dönük saldırılarını aralıksız sürdürüyor. HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) saldırılara ilişkin açıklama yaptı. 4 Nisan'da Garê'nin Çemrobotkî köyüyle birlikte çevresi ve Xêrê bölgesi savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanırken, 5 Nisan'da Çemço ve Sîda'daki direniş alanları obüs, tank ve ağır silahlarla 13 kez hedeflendiği kaydedildi.

HPG-BİM açıklamasında, 7 Mart 2023 günü Metîna'ya bağlı Gire FM direniş alanına dönük Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırılarda Mehmet Salih Erdal (Koçer Doğan) adlı gerillanın ölümsüzleştiğini duyurdu. 

Şehit düşen Mehmet Salih Erdal'ın ailesi ve Kürt halkına başsağlığı dileyen HPG açıklamasında şunlara yer verdi: "Koçer Doğan yoldaşımız Cenga Xabûre Şehid Savaş Maraş Devrimci Hamlesi'nin birçok aşamasında yer alarak, düşmanın işgal hayallerini boşa çıkaran öncü yoldaşlarımızdan olmuştur."