26 Eylül 2024 Perşembe

TKŞ Asuri, Süryani ve Keldani halklarının Ekito bayramını kutladı

Asuri, Süryani ve Keldani halklarının Ekito bayramını kutlayan TKŞ, "Süryani, Asuri ve Keldani halklarımızın tarih boyunca yaşadığı acıların hesabını hep birlikte sormaya devam edeceğiz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Asuri, Süryani ve Keldani halklarının Ekito bayramını kutladı. Ekito bayramının bu yıl 6773. kez kutlanacağını kaydeden TKŞ'nin açıklaması şöyle devam etti:

"TKŞ olarak halklarımıza, bereket, adalet ve özgürlük getirmesini diliyoruz. Ekito, Mezopotamya ve Ortadoğu'nun zulüm gören kadim halklarından Süryani, Asuri ve Keldani halklarımız için baharı, dirilişi ve yenilenmeyi sembolize eder. Yüzyıllardır kılıçtan geçirilen ve sürgüne zorlanan halklarımız için direnişin önemli bir parçasıdır. Süryani, Asuri ve Keldaniler, Rojava devriminin parçası olmuş. Özerk Yönetim ve özsavunmada etkin biçimde yer alarak topraklarını savunmuştur. Halklarımız, tarihlerindeki katliamlara devrimci bir yanıt vermeyi tercih etmiştir.

Kürt halkının sömürgeci BAAS rejimine karşı mücadelesine omuz vermiş, halkların dayanışması ile birlikte mücadele etmiştir. Ezilen halkların tek dostu diğer ezilen halklardır, devrimcilerdir, komünistlerdir.

Ekito bayramı vesilesiyle, Rojava devrimimizi daha güçlü sahiplenme ve savunma çağrısı yapıyoruz. Ekito Bayramını coşkuyla kutluyoruz. Ortadoğu halklarının demokratik federasyonu ve sosyalizm hedefiyle, daha güçlü örgütlenme ve zaferler kazanmaya çağırıyoruz. Süryani, Asuri ve Keldani halklarımızın tarih boyunca yaşadığı acıların hesabını hep birlikte sormaya devam edeceğiz. Cejna Ekito piroz be Kahrolsun işgal ve sömürgecilik yaşasın Rojava devrimimiz."