26 Eylül 2024 Perşembe

Teslim edilen Kürt gerilla için eylemler düzenlendi

Şehit Aileleri Meclisi, HPG gerillası Harun Elbak'ı işgalci Türk devletine teslim eden ihanetçi kontraların cezalandırılmasını istedi.

Hesekê ile Qamişlo'nun Tirbespiyê, Girkê Legê, Til Hemis, Til Berak ve Çilaxa ilçelerindeki şehit aileleri meclisi Türk devletine teslim edilen HPG gerillası Harun Elbak'a ilişkin ortak açıklama yaptı. Şırnak'ın İdil ilçesinde 27 Mart günü korucular HPG gerillası Harun Elbak'ı (Selim Adıyaman) korucular silahla alıkonmuş, korucuların askerlere teslim ettiği Harun Elbak (Selim Adıyaman) jandarmada ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesine götürülmüştü.

Açıklamada, "Kürdistan'daki mücadele ve direniş süreçlerinde ajanlar her zaman devrimcilerin ve direnişçilerin mücadelesini etkilemeye ve düşmana yardım etmeye çalışmışlardır. Bu da halkımıza büyük maddi ve manevi zarar vermiştir" denildi.

Açıklamanın devamında HPG gerillası Selim Adıyaman'ın (Harun Elbak) işgalci Türk devletine teslim edilmesi kınandı. Harun Elbak'ın tüm ömrünü halkının onur ve özgürlüğünün korunmasına adadığı belirtilen açıklamada, Kürdistan özgürlük gerillalarına ajanları cezalandırmaları çağrısı yaptı.

Açıklama şöyle devam etti: "Yurtseverler ve şehit aileleri olarak, ihanet çizgisini mutlaka yeneceğiz. Harun'un yoldaşları hepimizin onuru için intikam alacak."

Halep'in Şêxmeqsûd mahallesinde gerçekleşen eylemde ise açıklamayı Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Delal Mihemed okudu. Açıklamada, "Harun arkadaşımıza ve Kürt halkına yönelik bu ihaneti ve kirli suçu kınıyoruz. Şehitlerimizin çizgisini sonuna kadar takip edeceğiz, gerillalarımızın ve şehitlerimizin intikamını alacağız" ifadelerine yer verildi.

Açıklama, "Kahrolsun ihanet" sloganıyla sona erdi.