26 Eylül 2024 Perşembe

Taybet İnan Silopi'de anıldı

Silopi'de sokağa çıkmaya yasağı sırasında katledilen ve cenazesi 7 gün sokak ortasında bekletilen Taybet İnan ve Yusuf İnan Silopi'da anıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 19 Aralık tarihinde katledilen ve cenazesi 7 gün boyunca sokakta bekletilen Taybet İnan ve Yusuf İnan, Silopi'de anıldı.

HDP Silopi İlçe binası önünden İnan ailesinin evine kadar yürüyüş düzenlendi. Burada yapılan anmada konuşan HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, "Taybet İnan şahsında yaşamını yitirenleri unutmayacağız. Sonuna kadar onlara sahip çıkacağız. Sokağın ortasında 7 gün Taybet Ana tek kalmadı. İnsanlığın onuru, vicdanı o sokakta kaldı. Bunu asla unutmayacağız" dedi.

'O GÜNLERİ UNUTMAYACAĞIZ'
İlan edilen yasaklarda çocuk, yaşlı kadın demeden çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini belirten İrmez, "Herkes terörist görülüyordu. 6 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki anne ve babalarımıza kadar insanlar katledildi. O günleri unutmayacağız, anılarına sahip çıkarak, yaşatacağız" diye konuştu.