26 Eylül 2024 Perşembe

Tacizci komiser Serdar E. tahliye edildi

Kadınların eteğinin altının fotoğrafını çekerek taciz eden ve görüntüleri sosyal medyada yayılmasının ardından tepki sonucu tutuklanan komiser Serdar E., şikayetçi olan iki kadının 500 metre yakınına yaklaşması yasağı da kaldırılarak tahliye edildi.

Tacizci polis amiri Serdar E. tahliye edildi. İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bulunan bir zincir markette kadınların eteğinin altından cep telefonuyla görüntü çekerken yakalanan ve tutuklanan komiser Serdar E. 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Serdar E. hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuş, şikayetçi olan iki kadına da 500 metre yakınına yaklaşması yasaklanmıştı.

5 Ocak 2023 yılında meydana gelen taciz olayının sosyal medyaya düşmesi ve oluşan tepkiler sonucu Serdar E., gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

DHA'nın haberine göre, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya SEGBİS ile katılan Serdar E. hakkında, tahliye kararı verildi. Serdar E. en yakın polis merkezine imza atma yükümlülüğü koyan mahkeme, iki şikayetçi kadının 500 metre yakınına yaklaşmasından da men edilmesine hükmetti.

Öte yandan Serdar E.'nin olayı işleyen kişi olup olmadığına dair görüntülere rağmen bilirkişi raporunun beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.