26 Eylül 2024 Perşembe

Samandağlılar: Enkazın altında hükümet kalacak

Samandağ halkının moloz dökümüne karşı mücadelesi sürüyor. Açıklama yapan mahalleli, "Enkazın altında hükümet kalacak" diye vurguladı.

Antakya'da depremin ardından hayatta kalan depremzedelerin hiçbir ihtiyacı karşılanmazken, çadırkentlerin dibine molozlar dökülerek yaşamları bir kez  daha tehlikeye atılıyor.

Yaşam alanları için mücadele eden Samandağ'daki Yeşilköy ve Uzunbağ mahallesi halkları başlattıkları nöbeti sürdürüyor. İş makinalarını durdurmak isteyen halka askerler saldırmış ancak halk direnişe devam etmişti.

Sabah saatlerinde halk moloz döküm alanına geldi. Ancak jandarma barikatıyla karşılaştı. Halk uzun süre alanda bekleyişini sürdürdü.

SAĞLIK EMEKÇİLERİYLE BASIN AÇIKLAMASI
Sağlık emekçilerinin de katılımıyla basın açıklaması düzenlendi. Doğal afetlerin, sermaye ve devlet tarafından felakete dönüştürüldüğünün altını çizen sağlık emekçileri, depremlerin sonrasında yaşananları hatırlattı. Sağlık emekçileri ve ekoloji örgütleri moloz dökümünün derhal sona ermesi ve halk sağlığının öncelenmesini istedi.

Söz alan Yeşilköylü bir kadın, "Bizim amacımız askerle kavga etmek değil, gidecek ne yerimiz, ne hastanemiz var, bari bizi sağlıklı bir şekilde bırakın. O kadar boşluk var, gelip evin önüne mi dökecekler, biz de insanız" dedi.

SLOGANLARLA YÜRÜYÜŞE GEÇTİLER
"Molozun altında hükümet kalacak", "Halk moloza dur de yaşamı savun" şiarıyla yürüyüşe geçti.

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILDI
Öte yandan 4 Nisan günü yapılan eylemde gözaltına alınanlar Meydan Jandarma Karakolunda savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.