26 Eylül 2024 Perşembe

PSAKD'den Demir'e tepki: Yanlıştan dön, özür dile ya da istifa et

Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer alan AKD Genel Başkanı Doğan Demir'e tepkiler sürüyor. "Alevilikte Yezide biat yoktur" diyen PSAKD, Durgun'u yanlıştan dönüm Alevi halkından özür dilemeye ya da ABF'den istifa etmeye çağırdı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'in Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer almasına ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Aleviler Yezide destek vermeyecek tarihsel bilince sahiptirler" denildi. 

Aleviliğin, şerefli bir duruş olduğu vurgulanan açıklamada, yakın tarihin en barbar örgütü IŞİD için "öfkeli gençler", 10 Ekim katliamından sonra "Bombalar patladıkça oylarımız artıyor", stratejik derinlik projesinin sahibi, Suriye'de milyonlarca insanın katline sebep olan Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurduğu hatırlatıldı. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Hırsızlar çalarken değil paylaşırken kavga edermiş…

Ülkemizi ve başta Suriye olmak üzere, Libya, Irak vs bir çok ülkeyi kan gölüne çevirip yağmalayan, milyonlarca çocuğu açlığa mahkum edip yüzbinlerce kadına tecavüz edilmesine neden olanlar, şimdi de ülkede demokrasi yok, adalet yok diye nutuk atmaya başlıyor.

Davutoğlu 'eski' ortağı AKP'ye diyor ki; 'Ben ne yaptımsa selefi, cihatçı örgütler, vakıf ve dernekler için yaptım, ama Tayyip Erdoğan hep bana hep bana diyor nerede adalet.'

Bir kere daha gördük ve anladık ki, Yezit Kerbela'da değil. Ama Hüseyin de her yerde.

Davutoğlu'nun peşine takılanlar, siyasetine ortak olanlar, Suriye'de Alevi katliamlarına, Suruç, Diyarbakır, Rojava katliamlarına, 10 Ekim'den, Ezidi kadınlarının pazarlarda satılmasına kadar bir çok insanlık suçuna da ortak oluyor demektir."

Alevi Kültür Dernekleri yönetimi ve üyelerine seslenen PSAKD, "Alevilikte Yezit'e biat yoktur, Alevilikte Hüseyin'e ihanet kabul edilemez, Aleviler Yezit'in kılıcını yalamaz" dedi.

'DOĞAN DEMİR YA YANLIŞTAN DÖNSÜN YA DA İSTİFA ETSİN'
Doğan Demir'i derhal yaptığı yanlıştan dönme ve tüm Alevi halkından özür dileyeme çağıran PSAKD, "Bunu yapmıyorsa derhal Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan istifa etmelidir" diye belirtti.

Her yeri Kerbela'ya çevirenlerin, demokrasiden, kardeşlikten bahsedemeyeceğini vurgulayan PSAKD, "Herkes safını belirlesin" dedi.