26 Eylül 2024 Perşembe

MLKP savaşçısı Sibel Bulut Kobanê'de anıldı

Kobanê savunması günlerinde ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Sibel Bulut, Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) tarafından şehit düştüğü yerde anıldı.

Tarihi Kobanê savunmasında 12 Aralık 2014 tarihinde ölümsüzleşen Sibel Bulut (Sarya Özgür) adının verildiği caddede anıldı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) tarafından düzenlenen anmaya Şehit Aileleri Meclisi, PYD, Kongre Star, Suriye Kadın Meclisi, Kobanê Belediyesi, Kobanê Özerk Yönetimi ve Fırat Bölgesi Eşbaşkanı İsmet Şex Hesen katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada ilk sözü TKŞ adına Erdal Cebo aldı. Kobane'de YPG, YPJ ve MLKP savaşçılarının büyük bir direniş ortaya koyduğunu belirten Erdal Cebo, "Eğer bugün Kobanê  halkı bu topraklarda özgür bir şekilde yaşıyorsa Sarya’ların, Arin’lerin, Paramaz’ların, Gelhat’ların, Viyan Peymanların direnişinin etkisi büyüktür" dedi.

Kobanê direnişinde yer alan bütün savaşçıların fedai bir tarzda direndiğini aktaran Cebo, Türk devletinin 9 Ekim'de başlattığı işgale karşı da direnişin sürdüğünü vurguladı. Cebo, "Gre Spi, Serekaniye ve Efrin bizimdir. Biz bu topraklarımızı yeniden özgürleştireceğiz. Zorla yerinden topraklarından göç ettirilen halkımızı evlerine geri döndüreceğiz” dedi.  Erdal Cebo, Sibel Bulut'un "Bir yere gitmiyoruz, gerekirse de şehit düşeriz" sözünü hatırlattı ve ekledi: "Biz de Sarya yoldaşın bu sözüne bağlı kalarak bu toprakları halk ile birlikte sonuna kadar savunacağız. Bu devrimi sosyalizm ile taçlandıracağız."

Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Bekir Celal de Sibel Bulut'u ve ölümsüzleşen savaşçıları andı, "Biz şehitlerimizin izinden yürüyerek ancak özgürlüğümüzü ve topraklarımızı savunabiliriz. Biz şehitlerimize söz veriyoruz, onların anılarına bağlı kalacağız. Onların mücadelelerini sürdüreceğiz” dedi.

Kongre Star adına konuşan Ruhat Xalil, saldırılara karşı topraklarını savunacaklarını belirtti, "Şehit Sarya ve şehit Hevrin Xelef şahsında bu toprakları Türk devletinin saldırılarına karşı savunacağız" dedi.

Fırat Bölgesi Savunma Bakanı İsmet Şex Hesen de, Sibel Bulut'un Kobanê'nin özgürleştiği günü görmeyi çok istediğini belirtti ve ekledi:  "Sarya yoldaş hakkında ne söylersek söyleyelim hep eksik kalacak çünkü Sarya bütün halkına ve arkadaşlarına verdiği sözü yerine getirerek direnerek şehit düştü. Ben Sarya’nın ailesine söz vermiştim, O'nu her zaman anacağım. Bu topraklarda yaşayan herkes şehit Sarya’nın ailesidir. Biz de şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz."