26 Eylül 2024 Perşembe

MLKP Kürdistan: Fazıl Botan yoldaş ölümsüzdür

Ölümsüzleşen PKK Merkez Komite üyesi Fazıl Botan'ın şehadetine ilişkin açıklama yapan MLKP Kürdistan, "Fazıl Botan şahsında, tüm ölümsüzlerimize Kürdistan'ı özgürleştirme mücadelemizi zafere kadar sürdürme sözünü veriyoruz" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan, PKK Merkez Komite üyesi ve gerilla mücadelesinin öncü, fedai komutanlarından Fazıl Botan'ın tedavi gördüğü Avrupa'da şehit düşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Botan'ın şehadeti nedeniyle HPG Ana Karargah Komutanlığına, PKK'ye, Kürt halkına ve ailesine başsağlığı dileyen MLKP Kürdistan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Fazıl Botan (Ahmet Şeker) yoldaşımız 34 yıl gerilla olarak sürdürdüğü devrimci yaşamını, Kürt halkının özgürlüğüne adamış devrimci bir yürektir. Botan'dan Zap'a ve Rojava'ya birçok sahada zorlu, çetin koşullar altında süren bir savaşın sahibidir.

34 yıllık devrimci yaşamında HPG Ana Karargah yönetiminde yer almış, HPG Komuta Konseyi Kandil Saha Komutanlığı gibi görevleri omuzlamıştır. Rojava sahasında DAİŞ'e karşı savaşta komutanlık etmiş değerli bir komutandır.

Fazıl Botan şahsında, tüm ölümsüzlerimize Kürdistan'ı özgürleştirme mücadelemizi zafere kadar sürdürme sözünü veriyoruz."