26 Eylül 2024 Perşembe

'Mardin'de gözaltına alınanlar serbest bırakılsın'

Amed Emek Demokrasi Platformu, Mardin'de gözaltına alınan Tabip Odası Başkanı Derya Etem ve sendika üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Amed Emek Demokrasi Platformu, Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem ve sendika üyelerinin de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Diyarbakır Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

Açıklama yapan DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz, Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem, BES Mardin Şubesi Yöneticisi Mustafa Benli, SES eski Şube Yöneticisi Emel Oran'ın da aralarında olduğu 11 kişinin ev ve işlerine yapılan baskınlarda gözaltına alındığını hatırlattı.

Gürbüz, ev ve iş yeri adresleri belli olan ve her gün onlarca hastayı tedavi eden çalışma arkadaşlarının ifadeye çağrılmak yerine evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmasının, ülkede her gün katmerleşen antidemokratik uygulamaların boyutunu gösterdiğini söyledi.

Gürbüz, sağlık hakkı mücadelesi yürüten arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir ise, İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kabul edilmesinin 71. yılı olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin insan hakları karnesinin her gün kötüleştiğini söyledi. 

Demir, hukuksuz bir şekilde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.