26 Eylül 2024 Perşembe

Mahir Akkoyun serbest bırakıldı

Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı görsellerle, ekonomik krizin sorumlusu olduğuna işaret eden Akkoyun'un derhal serbest bırakılması için adliye önünde eylem yapıldı. Akkoyun, ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

Zamların nedeninin AKP'nin politikaları olduğuna işaret eden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı görsel tasarımlarından dolayı Mahir Akkoyun gözaltına alındı. Akkoyun hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması yöneltilirken, İzmir Adliyesi önünde Akkoyun'la dayanışma eylemi yapıldı.

Gençlik Devirecek Hareketi'nin çağrısıyla gerçekleşen eyleme SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve çok sayıda kişi katıldı. "Mahir Akkoyun serbest bırakılsın" pankartının açıldığı eylemde, sık sık "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

Söz alan Caner Kayhan, günlerdir sosyal medyada binlerce insanın paylaştığı stickerları tasarlamanın suç kabul edildiği bir ülkede yaşadıklarını söyledi. Tasarım ve afişlerde herhangi bir hakaret suçu bulunmadığının altını çizen Kayhan, miting meydanlarında bağıran "Ben ekonomistim, ekonomi benden sorulur" diyen Erdoğan'ın ekonomik krizden sorumlu olduğunu söyledi. Yoksulluğun artmasındaki tek sorumlusunun AKP-MHP iktidarı olduğunu kaydeden Kayhan, "Biz hayatımız boyunca AKP iktidarından başka iktidar görmemiş gençleriz. Bu ülkede biz her geçen gün yoksullaşıyorsak bunun sebebi AKP iktidarıdır. Bu yoksulluğu ve zamları eleştirmek suç değildir. 14 Mayıs seçimlerine günler kala tasarımcı Mahir Akkoyun'un gözaltına alınması tüm muhalefete bir gözdağıdır. Mahir'le dayanışmak bugün en temel görevdir. Bizler bir kez daha yineliyoruz, eğer bu ülkede yoksulluk varsa, zam varsa, geleceksizlik varsa bunun sebebi AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Akkoyun, ifade işlemi sonrası serbest bırakıldı.