26 Eylül 2024 Perşembe

KESK Eşbaşkanı Bozgeyik, Peri Belediye Eşbaşkanlarını ziyaret etti

Kayyum atanan Peri Belediyesi Belediye Eşbaşkanlarını ziyaret eden KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, belediye önünde "Belediye önündeki fotoğraf; 12 Mart ve 12 Eylül fotoğraflarının çok çok ötesinde" dedi.


KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanarak gasp edilen Peri Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya Peri Belediyesi Belediyesi Eşbaşkanları Songül Doğan ile Orhan Çelebi, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Belediye önünde konuşan Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, "İrademizin gasp edilmesinden bugüne tabloda bir değişiklik olmadı. Karakol ve güvenlik çemberi sürüyor. Halka hizmet verilmemektedir. İrade gasbına yönelik mücadelemiz 33 gündür farklı biçimlerde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'CEYLANPINAR'DA AKP HUKUKU DEVREYE GİRDİ'
Geçtiğimiz günlerde AKP'li Ceylanpınar Belediye Başkanının mazbatasının iptal edilip görevden alınmasına değinen Çelebi, şunları kaydetti:

"Ceylanpınar Belediyesi, 31 Mart seçimlerinde AKP tarafından alındı. Mevcut belediye başkanı geçmişteki suçlarından dolayı suçlu bulundu ve cezası kesinleşti. Geçtiğimiz günlerde YSK, mazbatasını iptal ederek başkanlığına son verdi. Ama buradaki işlenen hukuk bizdeki gibi olmadı. Başkanın yerine vekilin seçilmesi için belediye meclisine görev verildi. Belediye meclisinin toplanıp yeni başkanını seçmesi kararı alındı.

"Şu ana kadar 30'a yakın belediyemiz gasp edildi. Belediye meclis üyelerimizin hepsi fiili olarak devredışı bırakıldı. Belediye eş başkanlarımızın yerine kayyım atandı. Konu AKP belediyesi olunca AKP hukuku devreye girdi."

'KAYYUMLARI SİVİL DARBE OLARAK GÖRÜYORUZ'
KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ise "Belediye önündeki fotoğraf; 12 Mart ve 12 Eylül fotoğraflarının çok çok ötesinde. Bugün var olan ekonomik krizin de ve Türkiye'yi yönetememe siyasal krizinin de temel nedeni AKP iktidar bloğunun içerisine girmiş olduğu hukuksuzluk, Anayasasızlık süreci olduğunu ifade etmemiz gerekiyor" dedi.

Bozgeyik, "Biz KESK olarak kayyım politikasını demokrasiye vurulmuş bir darbe olarak ifade ediyoruz. Belediye eş başkanlarının görevden alınıp yerlerine valilerin, kaymakamların getirilmesini sivil darbe olarak görüyoruz. Bu politikadan vazgeçilmeli, seçilmişlerin görevlerine iade edilmesini istiyoruz" diye belirtti.