26 Eylül 2024 Perşembe

Hukuk örgütleri: Halkla birlikte adalet mücadelesine devam edeceğiz

Hukuk örgütleri, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü depremde hayatını kaybeden ve tutsak edilen meslektaşlarına adadı, "Halkla birlikte halk için adalet mücadelesine devam edeceğiz" dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü'nü depremlerde hayatını kaybeden ve tutsak edilen meslektaşlarına adayan hukuk örgütleri, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde açıklama yaptı. HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun katılımıyla gerçekleşen eylemde, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu davasından tutsak Avukat Barkın Timtik'in Silivri Hapishanesinden gönderdiği mesaj okundu.

Hukuk örgütleri adına açıklama yapan Avukat Çiğdem Akbulut, Amed Baro Başkanı Tahir Elçi ve Avukat Ebru Timtik şahsında mücadelede katledilen meslektaşlarını andı Akbulut, tutsak meslektaşlarına selam gönderdi. Akbulut ayrıca deprem bölgesindeki meslektaşlarıyla dayanışmayı sürdüreceklerini de ekledi.

"İktidar, katledilmeyen, tutsak edilmeyen avukatların da ruhsatlarını gasp ediyor" diyen Akbulut, kadın avukatların ise patronlar tarafından tacize maruz bırakıldığını söyledi.

'HALK İÇİN HALKLA BİRLİKTE MÜCADELE'
ÇHD-HHB davasından tutsak Avukat Barkın Timtik'in Silivri Hapishanesinden gönderdiği mektup okundu. Timtik, "Halk için halk ile birlikte hak ve adalet mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

'AVUKATLARIN TUTUKLANDIĞI BİR ÜLKEDE KİMSE GÜVENDE DEĞİL'
HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise "Bir ülkede avukatlar, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna giriyor ve hayatını kaybediyorsa, bir ülkede avukatlar, polisin, jandarmanın, salonu doldurduğu mahkemelerde yargılanıyor ve görevlerini yaptıkları için tutuklanıyor, esir ediliyorsa, o ülkede hiç kimse adaletten söz edemez. O ülkede yaşayan hiç kimsenin can güvenliği yoktur" diye konuştu.