26 Eylül 2024 Perşembe

HDP Kadın Meclisi Serhat Bölge Konferansı toplandı

HDP Kadın Meclisi 3. Olağan Serhat Bölge Konferansı Van'da toplandı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi 3. Olağan Serhat Bölge Konferansı, "Özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız" sloganıyla Van'da toplandı. Konferansa, HDP Parti Meclis üyeleri, yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanları, milletvekilleri Muazzez Orhan ve Şevin Coşkun katıldı.

'KADIN DÜŞMANLARI VE KATİLLERDEN HESAP SORACAĞIZ'
Saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapan HDP Van İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, kadın yoldaşlığını büyüterek, farklılıklarla bir arada durmanın ve mücadele etmenin önemli olduğunu belirtti. 

Bartın, "Politik ve örgütsel gelişimimizi güçlendirmeli, ortak akıl ve irade birliği oluşturmalıyız. Bakûr, Başur, Rohilat ve Rojava'daki tüm kadınlarla ulusal birlik çerçevesinde bir araya gelmeli, kadın bilincini açığa çıkarmalı ve toplumsallaşmalıyız. Çünkü biliyoruz ki biz birlikte güçlüyüz ve var olacağız. 4 yıl önce cenazesi 7 gün boyunca sokakta bırakılan Taybet Anayı, küçük bedeni günlerce buzdolabında tutulan çocuk Cemileyi, işkence yapılarak katledilen Hevrin Xelefi ve onlarca kadını unutmadık. 'Ölmek istemiyorum' diye haykıran Emine Bulut'u katleden erkek egemen sisteme karşı mücadele edeceğiz. Biz bu suça ortak olmayacağız. Kadın düşmanı ve katilerinden hesap soracağız" dedi.
 
'DAYANIŞACAĞIZ, DİRENECEĞİZ'
Kayyum saldırılarıyla kadın zihniyetinin ve özgürlük mücadelesinin hedef alındığının altını çizen Bartın, "Şu an halkın iradesi olan eşbaşkanlarımız cezaevlerinde ve bu şekilde kadınların iradesi gasp edilmeye çalışılıyor. Bir kadın daha eksilmeyeceğiz. Dayanışma içerisinde olacağız ve direneceğiz" şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmasının ardından konferans, basına kapalı olarak devam etti.