26 Eylül 2024 Perşembe

HDP Gençlik Meclisi seçim kampanyasının startını verdi

HDP Gençlik Meclisi, parti genel merkezinde yaptığı açıklamayla seçim çalışmalarının startını verdi. HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi, "Unutmayın 81 ilde oylarımızı Yeşil Sol Parti'ye vereceğiz. Yeşil Sol Parti senin partindir. AKP'yi sizler göndereceksiniz, zaferi sizler getireceksiniz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, partinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyerek, seçim kampanyasının startını verdi. Açıklamada konuşan Gençlik Meclisi Sözcüleri Dersim Dağ ve Rohat Gövercin

GÖVERCİN: AKP-MHP İKTİDARINI TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATACAĞIZ
Açıklamada ilk olarak Gövercin söz aldı. HDP Gençlik Meclisi olarak "Dîsa ciwan, dîsa serkeftin" şiarıyla seçim startını verdiğini söyleyen Gövercin, 14 Mayıs seçiminin tarihin akışını değiştireceğini belirtti. "Genç düşmanı, kadın düşmanı, doğa düşmanı AKP-MHP faşist iktidarını tarihin çöp sepetine atacağımız bir seçim olacaktır" diyen Gövercin, iktidarın gençlere katliam, yoksulluk, umutsuzluk bıraktığını kaydetti.

Uyuşturucu kullanma yaşının 11'e düştüğünü, Kürtdistan'da genç kadınların seks işçiliğine zorlandığını, Gülistan Doku, İpek Er gibi kaybedildiğini, katledildiğini aktaran Gövercin, genç işsiz sayısının her geçen gün arttığını vurgulayarak, yaşanan intiharlara işaret etti. Üç sene içinde 250 binin üzerinde gencin iktidarın savaş politikaları, binlerce üniversite mezunu gencin ise iş bulamadığı ve atanamadığı için yurtdışına iltica ettiği bilgisini veren Gövercin şunları söyledi: "Bilimden, sanattan, felsefeden, siyasetten uzak, apolitik kendini ifade dahi edemeyen bir gençlik yaratmak istediler. Buradan genç arkadaşlarımıza tekrar sesleniyoruz: Yaşadığımız sorunların tasarlayıcısı olan bu iktidarı biz göndereceğiz. Hep birlikte göndereceğiz. Gençliği ve genç kadının enerjisi ile komünal, demokratik eşit yaşamı hep birlikte kuracağız."

'ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'
Gençlere yönelik ajanlaştırma, itirafçılaştırma saldırılarına da değinen Gövercin, uyuşturucu, seks işçiliğine zorlama ve ajanlaştırma gibi özel savaş politikalarına geçit vermeyeceklerini vurguladı. Gövercin, gençlere yönelik politikalarını şöyle sıraladı: "Kürdistan'dan Karadeniz'e Ege'den İç Anadolu'ya özel savaşın bir başka argümanı olan işsizlikle göçertme politikasını ortadan kaldıracağız. Bütün bölgelerdeki gençlerin emeğinin karşılığını alabileceği iş imkanları sağlayacağız. Özgür, özerk üniversitelerde öğrencilerin kendi anadillerinden eğitim alacağı, kayyum rektörlerin atanmadığı, beslenme, barınma ve benzeri temel ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacağı, gençlerin politik düşüncelerinden dolayı baskı uygulanmadığı, ajanlaştıramadığı üniversite sistemini yeniden inşa edeceğiz. Baskı, şiddet, işkence ve bütün antidemokratik uygulamalara son vereceğiz. Yerel yönetimleri esas alacağız, kayyım politikalarına son vereceğiz. Bütün kayyımları göndereceğiz. 200 yıldır süren Kürtleri imha politikalarına son vereceğiz. Kürt halkının en temel haklarını almasını sağlayacağız. Bütün sorunların kaynağı olarak gördüğümüz Sayın Abdullah Öcalan şahsında toplumun her kesimine uygulanan tecrit politikalarına son vereceğiz."

14 Mayıs seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 7 milyon genç seçmenin üçte birinin Yeşil Sol Parti'ye oy vereceğini belirten Gövercin, "Gençlik hakikatin takipçisidir, karanlık yürekliler hakikatin aydınlığından korkarlar. Tekrar sesleniyoruz: Korkun, çünkü biz gençler saltanatınızı yıkmaya geliyoruz" diye ekledi. Gövercin, işçi emekçi öğrenci gençlere sandıklarda müşahit olma, hırsızlara karşı oyları koruma çağrısı yaptı.

Gençlere yönelik gözaltı tutuklama saldırılarına da değinen Gövercin, "Geleneğimizden aldığımız güçle korkmadığımızı belirtmek istiyoruz. Dost ve düşman bilsin ki kazanacağız, mutlaka kazanacağız" diye konuştu.

DAĞ: BERKİN, ÖZGECAN, İPEK, GÜLİSTAN İÇİN KAZANACAĞIZ
HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Dersim Dağ da Kürtçe yaptığı konuşmada, yıkılacağını gören iktidarın gençlere saldırmaya başladığını, 40'ı aşkın arkadaşlarının gözaltına alınıp tutuklandığını hatırlattı. "Bu AKP-MHP iktidarının korku fotoğrafıdır" diyen Dağ, AKP-MHP iktidarının sarayları yıkacak gençlerden korktuğunu söyledi.

"Her sokağı, her mahalleyi, her sandığı Yeşil Sol'a boyayacağız. Doğanın ve gençlerin rengiyle Türkiye siyasetini yeniden inşa edeceğiz" diyen Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençliğin gücüyle seçimleri kazanacağız. Gezi direnişi ve Berkin Elvan için kazanacağız. Yaşam hakkımız ve Özgecan Aslan için kazanacağız. Eğitim hakkımız ve Sibel Ünlü için kazanacağız. Özel savaş politikalarına karşı, İpek Er ve Gülistan Doku için kazanacağız. Faşizme karşı demokrasi için kazanacağız, özgürlük için kazanacağız.

KHK'lerle akademisyenlerin görevden alındığını, belediyelere ve üniversitelere kayyum atandığını, eğitimde tek dilin dayatıldığını, üniversitelerin karargaha çevrildiğini, öğrencilerin yurtsuz bırakıldığını söyleyerek iktidarın icraatlarını sıralayan Dağ, "Özgür, özerk üniversiteler inşa edeceğiz. Anadilde eğitimi hayata geçireceğiz. Ücretsiz yurt imkanlarını sağlayacağız. Cinsiyetçi eğitime karşı cinsiyet eşitliğini sağlayacağız. Özelde genç kadınlara yönelik özel savaş politikalarına karşı toplumsal bilinç yaratacağız" diye konuştu.

Yeşil Sol Parti'nin gençlerin partisi olduğunu söyleyen Dağ, gençlerin kendi kararlarını vermesi, kendi kendini yönetmesi için Gençlik Bakanlığı açacaklarını, genç kadınlar olarak eşit ve özgür yaşamı inşa edeceklerini söyledi. HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, ilk kez oy kullanacak gençlere de seslendi, "Unutmayın 81 ilde oylarımızı Yeşil Sol Parti'ye vereceğiz. Yeşil Sol Parti senin partindir, sen yoksan başarı yoktur. Siyasette gençler yoksa, demokrasi yoktur. Demokrasinin ve zaferin yolu gençlerden geçiyor. AKP'yi sizler göndereceksiniz, zaferi sizler getireceksiniz" diye vurguladı.