26 Eylül 2024 Perşembe

HBDH: Katliamlara karşı devrimci irademizle savaşacağız

HBDH tarafından yapılan açıklamada, Maraş, hapishaneler ve Roboski katliamlarının unutulmayacağı vurgulandı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, Aralık ayında gerçekleştirilen katliamlarla ilgili olarak açıklama yayınladı. "Zorbalar tarafından gerçekleştirilen katliamlarda toprağa dökülen kan lekesi hafızalardan silinmez" denilen açıklamada, "İşçi-Emekçi-Kadın-Alevi-Kürt olmanın suç kabul edildiği her Kürt'ün terörist sayıldığı bir ülkede ne özgürlük ne adalet TC devletinden beklenilemez. Aradan geçen onlarca yıllık zamanda ne Maraş, ne Roboski ne de 19 Aralık zindan katliamı unutulmaz" ifadelerine yer verildi.

1978'de Maraş'ta, 28 Aralık 2011'de Roboski'de, 19 Aralık 2000'de zindanlarda gerçekleşen katliamların hatırlatıldığı açıklamada, "Neredeyse her günü katliam, şiddet ve zulümle geçen emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin ve kadınların nasıl ki katliam nedenleri bir ise kurtuluş nedenleri ve mücadele gerekçeleri de birdir" denildi.

"Ya hep beraber özgürlüğe, adalete ve eşitliğe giden yolda yürünecek ya da her gün ölüm ve yoksulluğun pençesi altında kan lekelerine bir yenisi eklenecektir" denilen HBDH açıklaması şu ifadelerle devam etti:

"Bugün dünden daha fazla Kürtlerin-Alevilerin-Kadınların-Emekçilerin kaderi birlikte yazılmaktadır. Özgürlük, adalet, ekmek arayanların kurtuluşları birliktedir. Bundandır ki birleşik mücadeleyi büyüterek bunu ülkenin dağlarına, meydanlarına ve fabrikalarına yaymak gibi bir görevle karşı karşıyayız.

"Zulmün, adaletsizliğin, açlığın üstüne birlikte ortak yürüyerek halklarımızın sokaklarına bayram getireceğiz.

"Nasıl ki zulmün ve katliamların nedenleri ve sonuçları bitmeden hep aynı kalıyorsa, yaratanlar ve yaşatanlar hep aynı sınıftansa, biz özgürlük, adalet, eşitlik arayanlar da birlikte ateş topu olup zalimlerin üstüne yürüyeceğiz. Kan lekeleri sokaklarımızı, meydanlarımızı, evlerimizi işaretliyorsa bizlerde örgütlü gücümüzle sarsılmaz devrimci irademizle mücadele edip savaşmalıyız."