26 Eylül 2024 Perşembe

Haber-Sen Dersim: İhmaller ve liyakatsiz atamalar derhal son bulmalı

Haber-Sen Dersim Temsilciliği, yıkım kararı alınan PTT Başmüdürlüğü'ne ilişkin süreçlerin işletilmemesine tepki gösterdi ve "Olası bir olumsuzlukta bütün sorumluluk PTT Genel Müdürlüğü ve liyakat esas alınmadan başmüdür yapılan kişidedir" dedi.

Haber-Sen Dersim Temsilciliği, deprem, ihmaller ve liyakatsiz atamalara ilişkin Sanat Sokak'ta basın açıklaması düzenledi. "İhmale, liyakatsiz atamalara ve sendikal kadrolaşmaya son" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını Haber-Sen 3 Nolu şube sekreteri Yılmaz Tekin okudu. İnsanı ve doğayı önemsemeyen kapitalist sistemin sürekli yıkıma neden olduğunu kaydeden Tekin, ülke genelinde deprem gerçeğine uygun kent ve imar politikaları yürütülmediğini, kentlerin ranta dayalı plansız yapılaşmayla beton yığınına çevrildiğini söyledi.

KESK'le birlikte Maraş merkezli depremlerin ilk saatlerinden itibaren dayanışma için tüm imkanlarını seferber ettiklerini dile getiren Tekin, "Devletin resmi organlarının yaşadığı koordinasyonsuzluğa rağmen, konfederasyonumuz KESK ilk günden itibaren koordineli olarak deprem bölgesinde faaliyet yürütmüştür" ifadelerini kullandı.

Depremle birlikte bir kere daha kurumlarda liyakat sahibi yöneticiler olmasının öneminin açığa çıktığını kaydeden Tekin, Haber-Sen olarak her zaman atamaların liyakat ilkesine göre yapılması gerektiğini savunduklarının altını çizdi. Dersim PTT Başmüdürlüğünde yapılan liyakatsiz atamalara dikkat çeken Tekin, "Yandaş iktidarcı sendikanın üyeleri liyakat esaslı değil sadakat esaslı olarak atanmaktadır. Sarı sendikanın şube yöneticisi pozisyonunda bulunan birinin hangi kriterle başmüdür olarak atandığını bütün Türkiye halkları bilmektedir" ifadelerini kullandı.

"Liyakatin esas alınmadığı atamalar bütün kamu emekçilerinin kariyer planlamasını sekteye uğratırken aynı zamanda güvenilir iş alanlarının ivedi şekilde sağlıklı bir hale gelmesini de sekteye uğratmıştır" diyen Tekin, depremden sonra Haber-Sen olarak çalışma alanlarının sağlamlığına ilişkin PTT Genel Müdürlüğüne yazı yazdıklarını aktardı. PTT Başmüdürlüğü hakkında güçlendirme kararı alındığını hatırlatan Tekin, Dersim Belediyesi'nin güçlendirme ruhsatı düzenlenemeyeceğini belirttiğini ve bina hakkında yıkım kararı verdiğini kaydetti.

Sonrasında PTT Genel Müdürlüğü'nün derhal yeni bir yer kiralanması için PTT Başmüdürlüğüne yazı yazdığını ve Dersim'deki PTT emekçilerinin yeni yer bulduğunu belirten Tekin, PTT Genel Müdürlüğü'nün uygunluk yazısının hala gelmemesine tepki gösterdi. 

Tekin, şöyle devam etti: "Bu aşamada Dersim afet bölgesi ilan edilmişken bu konunun derhal çözülmesi gerekmektedir. Olası bir olumsuzlukta bütün sorumluluk PTT Genel Müdürlüğü ve liyakat esas alınmadan başmüdür yapılan kişidedir. Elbette KESK Haber-Sen olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kamu kurumlarının peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ve bütün Dersim halkına söz veriyoruz, hukuksuzluklar son bulacak ve geldikleri gibi gidecekler."