26 Eylül 2024 Perşembe

Güven'in de aralarında olduğu 27 kişiye 168 yıl 7 ay hapis

Adana'da "KCK operasyonu" kapsamında haklarında dava açılan gazeteci Seyithan Akyüz ve DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven'in de aralarında olduğu 27 kişiye toplam 168 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Adana'da 2008 yılında  "KCK operasyonu" kapsamında gözaltına alınıp haklarında  "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla dava açılan gazeteci Seyithan Akyüz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in de olduğu 96 kişinin yargılandığı davada karar çıktı.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan siyasetçiler, beraatlarını talep etti. Avukatlar ise, "KCK operasyonlarının" bir kumpas olduğunu, bu kumpasta yer alanların Fettullah Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklu olduğunu belirterek, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, 96 kişinin "örgüt propagandası yapmak" iddiasından beraatına, aralarında gazeteci Akyüz ve Güven'inde olduğu 27 kişiye "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Ayrıca mahkeme heyeti 69 kişinin üzerine atılı "örgüt üyesi olmak" suçundan beraatına karar verdi.

Avukatlar karar itiraz edeceklerini belirtti.