26 Eylül 2024 Perşembe

Gebze Hapishanesi'nde polis ve özel timle baskın arama

Gebze Kadın Hapishanesi'nde, çevik kuvvet polisleri, asker ve özel timlerin koğuşlara girerek arama yaptığı öğrenildi.

Gebze Kadın Hapishanesi'nde siyasi kadın tutsakların kaldığı koğuşlara çevik kuvvet polisleri, asker ve özel timlerle birlikte baskın arama yapıldığı öğrenildi.

Kadın tutsaklardan Aslı Calıhan, ailesiyle yaptığı görüşmede, hapishanede yaşanan hak gaspları ve baskılara ilişkin bilgi verdi. Politik kadın tutsakların kaldığı koğuşlara arama adı altında baskın yapıldığını kaydeden Calıhan, koğuşa çevik kuvvet polisleri, asker ve özel timin hep birlikte baskın yaptığını aktardı.

Kızı ile görüşen Zeynep Calıhan, "Havalandırmada taşların arasında küçük bir yeşillik çıkmış, onu yolmuşlar. Yatak yorgan, her şeyi dağıtmışlar. Ne aradıklarını da bilmiyorlarmış. Cezaevi kantininden alınmış radyoyu bile götürmüşler. Koğuşta yataklardan tutun en ufak şeye kadar, her şeyi dağıtmışlar. Baskından sonra da 'aradığımızı bulamadık' demişler" dedi.

Hapishaneye Evrensel gazetesi dışında, hiçbir gazetenin verilmediğini de belirten Calıhan, tüm bu uygulamaların tecrit politikasının devamı olduğunu belirtti.

Yaşananların kaygı verici olduğunu belirten anne Zeynep Calıhan, "Biz bu durumu kabul etmiyoruz, sonuna kadar çocuklarımızın yanındayız. Onlara bir zarar gelmesini istemiyoruz. Bir anne olarak bunu kabul etmiyorum. Hiçbir anne kabul etmez. Çocuklarımızın zulüm görmesini kabul etmeyiz" dedi.