26 Eylül 2024 Perşembe

Gazetecilerden Aziz Oruç ile dayanışma çağrısı

Gazeteci meslek örgütlerinin Aziz Oruç'un gözaltına alınmasına ilişkin yaptıkları açıklamada konuşan MKGP sözcüsü Ayşe Güney, "Aziz ile çalışmış, gazeteciliğine şahit olmuş herkesi ve meslek örgütlerini dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilciliği, gözaltında bulunan gazeteci Aziz Oruç'a ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Dersim Dağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP il ve ilçe örgütleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

İlk olarak konuşan MKGP Sözcüsü Ayşe Güney, "Aziz Oruç'un gazeteciliğine şahidim. Onunla birlikte çalıştım. Ondan çok şey öğrendim. Aziz ve onunla birlikte tutulanların derhal serbest bırakılması gerekiyor. Aslında tartışılması gereken Aziz'in gazeteciliği değil, yasalardır. Hakikatleri birlikte haykırmak için buradayız. Aziz ile çalışmış, gazeteciliğine şahit olmuş herkesi ve meslek örgütlerini dayanışmaya davet ediyorum" dedi.

'EŞİM GAZETECİDİR, DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'
Ardından konuşan Aziz Oruç'un eşi Hülya Oruç ise eşinin gazeteciliğine çok yakından tanık olduğunu vurgulayarak, "Eşim önce gazeteci sonra bir babadır. Eşimin derhal serbest bırakılmasını istiyorum" ifadesini kullandı. 
 
Türkiye'de "ana akım medya" olmanın iktidarın vahşetini alkışlayarak göstermek olduğunun altını çizen Saliha Aydeniz, özgür basının ise halklara hakikati gösteren bir basın anlayışının olduğunu dile getirdi. Aydeniz, "Özgür basın, toplumun vicdanını, halkların demokrasisini, yaşananların hakikatini ulaştırmak demektir. Aziz Oruç şahsında Türkiye'nin fotoğrafını çekmiş bulunmaktayız. Türkiye'de iktidarı eleştiren herkes terörist ilan ediliyor. Aziz Oruç'un bir gazeteci olduğunu yandaş medya da iktidar da çok iyi biliyor. Kendi iktidarını var etmenin basını susturmaktan geçtiğini biliyor. Defalarca Aziz Oruç'a röportaj veren biri olarak Aziz Oruç'un gazeteciliğine tanığız. Aziz Oruç şahsında özgür basın mensuplarının serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.