26 Eylül 2024 Perşembe

Fincancı: İnsan hakları mücadelesi hiç bitmeyecek

İHD İstanbul Şubesi ve TİHV 10-17 Aralık İnsan Haftası nedeniyle derneğin şube binasında resepsiyon gerçekleştirdi. Resepsiyonda konuşan İHD Eş Genel Başkanı Keskin, "Baskıya rağmen bu coğrafyada direniş damarı var. Bizde o damarın parçalarındanız" vurgusu yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla startını verdikleri 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası'na ilişkin şube binasında resepsiyon düzenledi.

Resepsiyona İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, TİHV Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Kanada Başkonsolosu Brahim Achtoutal katıldı.

'MÜCADELEYİ ANCAK DAYANIŞMAYLA SÜRDÜREBİLİRİZ'
Etkinlikte ilk konuşan TİHV Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bir arada olmanın çok değerli olduğuna değindi ve birlik olmadan mücadelenin sürdürülemeyeceğine dikkat çekti.

"İnsan hakları mücadelesinin hiç bitmeyecek" diye konuşan Fincancı, "Kazanımlarla ilerliyoruz ama zorluklarla karşı karşıyayız" dedi ve devam etti: "21. yüzyılın başı ne kadar karanlıksa, sonu da o kadar aydınlık. Devletin doğrudan çıplak şiddetine karşı mücadeleyi ancak dayanışmayla sürdürebiliriz."

'DERİN YAPIYLA UZLAŞMAYA GİTMİŞ SİYASİ İKTİDARDAN SÖZ EDİYORUZ'
İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ise ülke coğrafyasında baskılara rağmen direniş damarı olduğu dile getirerek, "Bizde o damarın parçalarındanız. 90'larda bilirdik devlet vardı, bir de güçsüz hükumetler vardı. Şimdi o derin yapıyla uzlaşmaya gitmiş siyasi iktidardan söz ediyoruz" diye konuştu.

'DEMOKRASİ YOKSA HEPİMİZ TEHDİT ALTINDAYIZ"
İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri, ayrıştıran anlayışlara inat birlik olma yolunun bulunmasına ihtiyaç olduğunu söyledi ve "Kendi kimliğimiz, iddialarımız, isteklerimiz ile tekrar bir araya gelmeye ve mücadeleyi büyütmeye ihtiyacımız var. Bu ülkede demokrasi, insan hakları, barış yoksa hepimiz tehdit altındayız, o zaman demek ki çok ortak bir mücadele hattımız var" ifadesini kullandı.

'BUGÜNLERİ GÖRDÜK
İHD'nin kurucuları arasında yer alan Melahat Sattunalı ise 12 Eylül'ü yaşayan insanlar olarak mücadele edecekleri bir çatı kurduklarını söyledi ve derneği bugünleri görmesinden dolayı mutluluğunu ifade etti.