Bursa’da eşini planlayarak öldüren Canıtez’e ağırlaştırılmış hapis cezası istenirken mahkeme heyeti, “iyi hal ve tahrik indirimi” uyguladı.

" />
    26 Eylül 2024 Perşembe

Evli olduğu kadını tuzak kurarak öldüren erkeğe iyi hal indirimi uygulandı

Bursa’da eşini planlayarak öldüren Canıtez’e ağırlaştırılmış hapis cezası istenirken mahkeme heyeti, “iyi hal ve tahrik indirimi” uyguladı.

Bu yılın Ocak ayında Bursa'nın Osmazgazi ilçesinde yaşanan cinayette Ali Canıtez, kargo geldi şeklinde haber verdiği eşi Aynur Cantez'i kandırarak kargo şubesine gelmesine çağırdı ve katletti. Karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan Canıtez'e iyi hal indirimi uygulandı.

Kaçmaya çalışırken Samsun'da yakalanan Canıtez, ifadesinde "Yaklaşık bir yıldır ayrı yaşıyoruz. Boşanmak istemedim. Barışmak istedim. O karşı çıktı. Olaydan iki gün önce barışmak için aradım. Bana 'Herkes kendi yoluna gitsin' Ben de öldürmeye karar verdim. Bu tuzağı planladım" dedi. 

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın karar duruşmasında tutuklu sanık Canıtez: "Kendisine dokundurmuyordu. Bir gün iş yerimin muhasebe bürosundan beni çağırdılar. Gittiğimde eşimin açtığı boşanma davasının tebligatını aldım. Daha sonra eşimi görmediğim halde evden bir ay uzaklaştırma cezası aldım. Masaj salonunda çalışan bir kadına, 'Kargoda emanetin var, gel al' diyerek, arattırdım. Kargo şubesine girince arkasından girdim. Konuşmak istedim. 'Ben yuvamı kurdum, sen de yuvanı kur' deyince kendimi kaybettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Samsun'a gittim. Polislere zorluk çıkarmadan silahımla teslim oldum. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme verdiği kararla, planlayarak Aynur'u katleden Ali Canıtez için istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 16 yıl 8 aya düşürdü.