26 Eylül 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM/ 13 ARALIK 2019

5 HAZİRAN KATLİAMI DAVASI
-HDP'nin Diyarbakır'da 5 Haziran'da yaptığı mitinge yönelik IŞİD saldırısına ilişkin açılan davanın karar duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Davayı HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Musa Farisoğlulları ile DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de takip edecek. (14.00)

JİTEM DAVASI
-Ankara JİTEM Davası karar duruşması, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

TAHİR ELÇİ İÇİN 206. BULUŞMA
-Diyarbakır Barosu, 206. kez Diyarbakır Adliyesi önünde “Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü” kuracak. (13.30)

ERDAL EREN ANILIYOR
-Erdal Eren, idam edilişinin 38. yılında Ankara Karşıyaka'da mezarı başında, İzmir ve Antalya'da düzenlenecek anmalarla anılacak. (12.00)

AYTEN ADIGÜZEL DAVASI
-Başakşehir'de katledilen Ayten Adıgüzel'in davasına Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

-HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin genel merkez binasında güncel gelişmelerle ilgili haftalık basın toplantısını gerçekleştirecek.(11.00)

İNSAN HAKLARI HAFTASI
-ÇHD Ankara Şubesi, ÖHD Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası, İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında "Cezaevlerinde Sağlığa Erişim Hakkı" konulu panel TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde gerçekleştirilecek.(17.00)

-İHD İstanbul Şubesi ve TİHV, İnsan Hakları Haftası kapsamında "Küskün yüreklerin türküsü" tiyatro oyunun gösterimi Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.(20.00)

- COP25 görüşmeleri sona eriyor. Sıfır Gelecek, Hükümetlerin ve şirketlerin iklim krizine karşı sergiledikleri iki yüzlü politikalarını teşhir etmek için İstanbul'da Taksim Odakule'de, İzmir'de ise Alsancak ÖSYM binası önünde eşzamanlı açıklama yapacak. (19.00)

-Diyarbakır Emek Demokrasi Platformu, Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem ve KESK üyelerinin gözaltına almasına ilişkin Diyarbakır Tabip Odası’nda basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Tüm Emekliler Sendikası İstanbul Şubeleri,"Saraya, savaşa, yandaşa değil: emekliye, emekçiye bütçe" diyerek Kadıköy Rıhtım'da basın açıklaması gerçekleştirecek. (14.00)