26 Eylül 2024 Perşembe

ESP ve SODAP'tan Cemal ve Çandar'a itiraz

ESP ve SODAP, Yeşil Sol Parti'nin aday adayı gösterdiği Cemal ve Çandar'a itiraz etti. İki ismin saray rejiminin inşasında yer aldığını belirten iki örgüt, "Hasan Cemal ve Çengiz Çandar gibilerin Yeşil Sol Parti adayı olarak belirlenmesine asla rızamız olmayacaktır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenlerinden Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Yeşil Sol Parti'nin milletvekili aday adayı listesinde yer alan Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'la ilgili açıklama yaptı. İki isme de karşı çıktıklarını kaydetti.

ESP: ASLA RIZAMIZ OLMAYACAKTIR
ESP, yaptığı açıklamada, "AKP'nin ve Cemaat'in kullanışlı liberalleri olmuş, 8 senedir süren savaşta ortada gözükmeyip, restorasyon hayaliyle beliriveren, tek derdi ezileni silahsızlandırmak olan Hasan Cemal ve Çengiz Çandar gibilerin Yeşil Sol Parti adayı olarak belirlenmesine asla rızamız olmayacaktır" dedi.

SODAP: UMUT ESKİ LİBERALLERDE DEĞİL
SODAP da saray rejiminin inşasına bir biçimde dahil olan liberal isimlerin, bütün yıpranmışlıklarına ve herhangi bir toplumsal karşılıklarının bulunmamasına rağmen umudun büyütülmesi gereken bir dönemde halka ve sosyalistlere dayatılmasının doğru bir tutum olmadığını kaydetti. SODAP, şöyle devam etti: "Umut eski liberallerde değil! Direnen işçide, ezilen halklarda, gençlerde, kadınlarda! ... Kazanacağız! Değiştireceğiz! Yaşanacak bir ülkeyi kendi ellerimizle kuracağız!"