26 Eylül 2024 Perşembe

Eğitim Enternasyonali deprem bölgesinde ziyaretlerde bulundu

Eğitim Enternasyonali yöneticileri ile İsveç ve Almanya'dan eğitim emekçileri sendikaları yöneticileri Adıyaman, Maraş ve Antakya'da KESK ve Eğitim-Sen'in deprem koordinasyon merkezlerini ziyaret etti.

Eğitim Enternasyonali Genel Sekreteri David Edwards, Eğitim Enternasyonali Başkan Yardımcısı Johanna Astrand, İsveç Öğretmen Sendikası üyesi Ina Eriksson, Almanya Öğretmen Sendikası (GEW) Başkanı Maike Finnern ve Eğitim Enternasyonali Uzmanı Sonia Grigt'in aralarında bulunduğu Eğitim Enternasyonali heyeti, KESK'in daveti üzerine 1-3 Nisan tarihleri arasında Adıyaman, Maraş ve Antakya'daki KESK ve Eğitim-Sen deprem koordinasyon merkezlerini ziyaret etti. Uluslararası Eğitim Enternasyonali heyetine, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Genel Sekreteri İkram Atabay, Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz ve Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım eşlik etti.

Deprem bölgesinde eğitimin durumu hakkında bilgi almak üzere 1 Nisan günü KESK Adıyaman il merkezi ve Pazarcık'ta deprem koordinasyon çadırlarını ziyaret eden heyet, Gölbaşı Belediye Başkan'ı İskender Yıldırım ile görüştü, ilçedeki eğitimin durumu hakkında bilgi aldı. Uluslararası heyet Antep şube binasını da ziyaret ederek dayanışma mesajlarını iletti.

2 Nisan günü Antakya il merkezi ve İskenderun'da KESK ve Eğitim-Sen koordinasyon çadırları ve Samandağ şubesini ziyaret eden Eğitim Enternasyonali heyeti, deprem bölgesindeki okulların ve eğitimin durumu hakkında bilgi aldı.

Deprem bölgelerindeki şube başkanlarına Eğitim Enternasyonali tarafından hazırlanan ve dayanışmayı simgeleyen sertifikaları takdim eden David Edwards, Eğitim-Sen ile her zaman dayanışma içinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

3 Nisan günü UNICEF Türkiye Koordinatörü Regina De Dominicis'in de katılımıyla Antep'te gerçekleştirilen toplantıda, deprem bölgesindeki eğitimin durumu ve özellikle kız çocuklarının eğitime erişmelerinin önündeki engellerin ortadan kaldırılması için yapılması gerekenler üzerine bilgi alışverişinde bulundu.