26 Eylül 2024 Perşembe

Diyarbakır'da 'Toplumsal barış ve demokrasi' mitingine çağrı

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 22 Aralık günü yapılacak "Toplumsal barış ve demokrasi" mitingine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Amed Emek ve Demokrasi Platformu, mitingin halkın taleplerini içereceğini ve iktidarın baskılarına bir yanıt olacağı ifade edildi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 22 Aralık günü "Toplumsal barış ve insanca yaşam için demokrasiyi inşa edelim" şiarıyla miting düzenlenecek.

İstasyon Meydanı'nda saat 12.00'da yapılacak mitinge ilişkin Eğitim-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Abbas Şahin, bölgede 40 yıldır süren savaştan kaynaklı bir çok hak ihlalinin yaşandığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ülkedeki tüm kurum ve insan haklarının baskı altına alındığını kaydeden Şahin, ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasi bir kriz yaşadığını ifade etti.

Toplumsal barış ve demokrasinin olmadığı bir ülkede insanca yaşamın mümkün olmadığını vurgulayan Şahin, halkın alanlarda bu talebi haykırması için bugün itibariyle miting çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti.

Bölgenin 14 kentinden katılımlarla yapılacak olan mitingin halkın taleplerini içereceğini ve iktidarın baskılarına bir yanıt olacağını söyleyen Şahin, herkesi 22 Aralık’ta yapılacak olan mitinge davet etti.