26 Eylül 2024 Perşembe

Diyarbakır'da coşkulu seçim bürosu açılışı

Bağlar'da seçim bürosunu halkın yoğun ilgisi ve coşkusuyla açan Yeşil Sol Parti etkinliğinde, AKP-MHP faşizmini birlikte yıkacaklarının altını çizdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) birçok kentte halkın yoğun ilgisi ve coşkusuyla seçim bürolarını açıyor. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi merkez Yunus Emre mahallesinde zılgıtlar ve halaylar eşliğinde seçim bürosu açıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Merkez ilçe örgütü Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER),  Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi ve birçok demokratik kitle örgütü yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı açılışta sık sık "Jin, jiyan, azadi" solganı atıldı.

AMARA'YA GİDENLER DE KATILDI
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 74. yaş günün kutlamak için Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara köyüne gidenler de konvoy halinde açılışa katıldı. Konvoy, kitle tarafından alkış, zılgıt ve "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla karşılandı.

ŞAHİN: AKP-MHP FAŞİZMİNİ BİRLİKTE YIKACAĞIZ
Açılış konuşmasını Yeşil Sol Parti Amed İl Eş Sözcüsü Abbas Şahin, "İlk büromuzu Bağlar ilçesinde kurarak ilk ışığı yakıyoruz. Bu büro açılışıyla birlikte Türkiye halklarına demokrasiyi barışı hep birlikte getireceğiz. Seçimin son dönemine girmiş bulunuyoruz özelikle AKP-MHP faşizmi ve Cumhur ittifakı ülkenin üzerinde kara bulutlar gibi gezerken bu halkımızın direnişi bütün halklara ve dünya halklarına umut oldu olmaya devam ediyor bizler hep birlikte 14 Mayısta bu AKP-MHP faşizmini hep birlikte yıkacağız" dedi.

DAĞ: AKP GİDECEK, GENÇLER VE KADINLAR KAZANACAK
HDP'li Dersim Dağ, "Bugün 4 Nisan ve Kürt halkının doğum günü, özgürlüğün ve umudun günü ve günümüz kutlu olsun. Kürt halk önderinin doğumu aynı zamanda özgürlüğün, umudu ve eşitliği ve mücadelesinin bir kes daha ortaya çıktı. Bu nedenle bugün Kürdistan'ın dört parçasında dünyanın dört bir yanında Kürt halkının doğum günü olarak kutlanıyor. Bir tarihi bir seçime doğru gidiyoruz bu seçim sadece gençler, kadınlar Kurtler  Kürtler için değil Türkiye'deki bütün halklar için tarihi bir seçimdir. Bu seçimde kadın, genç, halk asimilasyona karşı yok saymaya karşı artık yeter diyecek. Kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü yok sayanlara karşı 14 Mayıs seçimlerine özgürlük, eşitlik ve demokrasi için onlara gereken cevabı verecektir. 14 Mayısta AKP gidecek kazanan gençler ve kadınların mücadelesi olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından halk, zılgıtlar eşliğinde halay çekti.