26 Eylül 2024 Perşembe

Cumhur İttifakında neler oluyor?

MHP ve Yeniden Refah Partisi kendi logolarıyla seçime katılacak. AKP-MHP faşist ittifakının seçim bloku Cumhur İttifakı bileşenlerinden MHP ve Yeniden Refah Partisi ortak listeyle değil kendi adaylarıyla seçime girecekler. Öte yandan İstanbul Milletvekilili Yavuz Ağıralioğlu, İYİP'ten istifa etti. Hizbulkontra Hüda-Par'ın ise üç parti yöneticisinin milletvekili adayı olarak gösterileceği iddia edildi.

MHP Genel Başkanı faşist Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Genel Seçiminde, tüm seçim çevrelerinde olmak suretiyle üç hilal amblemiyle ve değerli milletvekili adaylarıyla demokratik mücadelesini yapacak, nihayetinde hak ettiği, layık olduğu, hasretle beklediği başarıya kesinlikle ulaşacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı adaylarının Tayyip Erdoğan olduğunu yineleyen faşist Bahçeli, "Son günlerde bilhassa MHP ile AK Parti arasında ortak liste yapılacağı, bu kapsamda yerli yersiz, maksatlı maksatsız pek çok iddia ve ifade kamuoyunda tartışma konusu, hatta polemik malzemesi haline getirilmiştir. Üstelik kara kampanya üretim ve servisi cesamet kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Faşist Bahçeli ayrıca Cumhur İttifakı'nda bulunan Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin de kendi parti logoları ve adaylarıyla seçimlere katılacağını aktardı.

YENİDEN REFAH PARTİSİ DE KENDİ LOGOSUYLA SEÇİME GİRECEK
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 50 dakikalık görüşmesi sonrası açıklama yaptı. Erbakan, tüm seçim bölgelerinde Cumhur İttifakı çatısı altında kendi adaylarıyla ve kendi logoyla seçime gireceklerini söyledi.

Erbakan, daha önceki görüşmelerin olumsuzlukla sonuçlandığını söylemiş ancak son anda ittifaka katılmıştı. YSK'da adaylığı için imza toplama süreci süren Erbakan, adaylıktan Erdoğan lehine çekilmişti. İddiaya göre; karar son anda alınmıştı ve Cumhur İttifakına katılma kararından partinin MKYK üyelerinin bir bölümünün haberi yoktu.

HİZBULKONTRA'YA ÜÇ MİLLETVEKİLLİĞİ
Erdoğan'a desteğini açıklamasının ardından Hizbulkontra HÜDA PAR ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Kulislerde, partinin Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz ve Genel Başkan Vekili İshak Sağlam'ın, AKP listelerinden milletvekili adayı gösterilecekleri ortaya çıktı.

AĞIRAİLOĞLU İYİP'TEN İSTİFA ETTİ
Öte yandan Millet İttifakı'ndan çekilmesiyle çok fazla üyenin istifa ettiği İYİP'te İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa etti. Ağıralioğlu, HDP'ye yönelik "HDP'illerin oyuna talibiz ama HDP'yi muhatap almıyoruz" sözleriyle tepki çekmişti.

Sosyal medyada istifasını paylaşan Ağıralioğlu için çok sayıda Twitter kullanıcısı, akşama kadar AKP'ye üyelik başvurusu yapacağını kaydetti.