26 Eylül 2024 Perşembe

Çimento fabrikasına karşı yaşam nöbeti sürüyor

Deştin ve Bayır'da yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı yaşam nöbeti sürüyor. Polis baskısına işaret eden eylemciler, destek ve dayanışma çağrısını yineledi.

Muğla'nın Deştin ve Bayır mahallelerinde yapımı durdurulan çimento fabrikası inşaat alanına taşınmak üzere klinker kazanı ve fırını taşıyan tırların önünü kapatan yaşam savunucularının eylemi dördüncü gününe girdi.

Mahalle halkı ve yaşam savunucularının nöbet eylemine katılanları polis, trafiği kapatmadıkları halde ceza yazmakla tehdit etti.

Polisin tırlar yerine kendilerine ceza yazmak istemesine tepki gösteren yaşam savunucuları, suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Destek çağrılarını yineleyen eylemciler, Samandağ'da devam eden eylemlerle ve Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı düzenlenecek eylemlerle de dayanışma çağrılarını yineledi.

İşler hale gelmesi halinde 7 bin 751 dönümlük alandaki canlı hayatı olumsuz etkileyecek fabrika için yaşam savunucularının açtığı davada bilirkişi raporunun çıkması beklenirken, alana fabrikada kullanılmak üzere kazanlar getirilmeye başlandı. Deştin ve Bayır mahallesi halkı bunun üzerine nöbet eylemi başlattı.