26 Eylül 2024 Perşembe

Çetelerin katlettiği Polat Gazi halkı tarafından uğurlandı

Gazi Mahallesi'nde önceki gün çeteler arasında yaşanan çatışmada, iş yerinden çıktığı sırada kurşunların hedefi olan ve yaşamını yitiren 17 yaşındaki Anıl Polat, halk tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Polis, Gazi halkının yürüyüşünü engelleyemedi, halk da kendilerine engel olmaya çalışan polislere "Bizi değil, çeteleri engelleyin" diyerek tepki gösterdi.

Gazi Mahallesi'nde, çeteler arasında yaşanan çatışmada, işyerinden çıkan 17 yaşındaki Anıl Polat, kurşunların hedefi oldu. Polat, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Polat, Gazi Mahallesi halkı tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni nedeniyle sabah saatlerinden itibaren sivil ve özel harekat polisleri, mahalleyi zırhlı araçlarla ablukaya aldı. Polat'ın cenazesinin bulunduğu Gazi Cemevi'nin etrafındaki tüm sokaklar da ablukaya alındı.

Buna rağmen halk, cemevinde toplandı. Gazili gençler, "Aliş'im seni unutmayacağız" yazılı pankart açtı. Polis, mezarlığa yürüyüş yapılmasını engel olmak istedi ancak başaramadı. Yürüyüş boyunca önleri zırhlı araçlarla kesilen kitle, "Çeteler halka hesap verecek", "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganları ile Gazi Mezarlığı'na yürüdü.

Yürüyüşü engelleyemeyen polis, "Çeteleşmeye, uyuşturucu ve yozlaşmaya geçit vermeyeceğiz" yazılı pankart açan 3 kişiyi darp ederek gözaltına alındı. Özellikle Polat'ın ailesi gözaltılara tepki gösterdi.

Polat, Gazi Mezarlığı'na götürülerek son yolculuğuna uğurlandı.

Özellikle OHAL'in ardından Gazi Mahallesi gibi birçok emekçi semtinde siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerine yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarını artırmıştı. Yozlaşmaya, çeteleşmeye karşı mücadele eden tüm güçleri hedef alan devlet güçlerinin çeteleşmeye ve uyuşturucuya destek verdiğini belirten halk, cenaze töreni sırasında da tepkisi "Bize değil, çocuklarımızı öldüren, uyuşturucuya alıştıran çeteleri engelleyin" diyerek tepki gösterdi.