26 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Yeşil Sol Partiyle tarihi yeniden ve birlikte yazalım

Partisinin Meclis Grup toplantısında gündemi değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, tarihi yeniden ve birlikte Yeşil Sol partiyle yazacaklarını dile getirdi. Buldan, Yeşil Sol Parti'nin etrafından kenetlenme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık Meclis Grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin yeni ve güçlü umudu, cesareti, değişim ve çözüm gücü olan Yeşil Sol Parti'yle direnişi sürdüreceklerini söyleyen Buldan, "Halkımızı seçeneksiz bırakmayacağımıza söz verdik ve sözümüzü tuttuk" dedi.

Hiç kimsenin AKP-MHP iktidarına muhtaç ve mecbur olmadığını dile getiren Buldan, "Halkı tebaa olarak gören, kamu kaynaklarını babalarının parası gibi hoyratça kullanan, ülkeyi haramilerin ve 5'li çetelerin çiftliğine dönüştüren, doğayı kevgire çeviren bu arsızlık ve hırsızlık düzenine kesinlikle son vereceğiz. AKP-MHP iktidarından bıkan, yeter artık diyen, bezar olduk diyen tüm yurttaşlarımıza bu kürsüden bir kez daha sesleniyorum: Gelin, size parmak sallayan, hakaret eden, hiçbir talebinizi dikkate almayan bu tehdit ve baskı düzenini bir daha geri dönmemek üzere hep birlikte sandıklara gömelim. Gitsinler bir daha geri dönmesinler" ifadelerini kullandı.

Kürdünden Alevisine, Ermenisinden Süryanisine, Êzidîsine, Romanından Pomakına, Lazına kadar bu kadim toprakların her bir inancı, kimliği ve renginin bu ülkeden alacağı olduğunu belirten Buldan, Yeşil Sol'un tarih yazdığını herkese göstereceklerini kaydetti.

"Tarihi yeniden ve birlikte yazalım, sandıkların rengi Yeşil Sol olsun" diyen Buldan, Yeşil Sol etrafından kenetlenme çağrısı yaptı. Buldan, "İkinci yüzyılı, Kürt sorunu dahil her sorunumuzun çözüm yüzyılı yapalım, barış yüzyılı yapalım. Halklarımızın üzerini çizmeye çalışan tekçilere, retçilere ve inkarcılara karşı gelin hep birlikte bizler de Yeşil Sol'un altını çizelim" dedi.