26 Eylül 2024 Perşembe

Bodrum'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

Bodrum'da bir şantiyede 3 Kürt işçi kendi aralarında Kürtçe konuştukları gerekçesiyle faşist bir grubun saldırısına uğradı. İşçiler, tehditlerin sürdüğünü dile getirdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 Kürt işçi ırkçı saldırıya uğradı. Siirt'ten 20 gün önce çalışmak için Bodrum'a giden Mehmet Şakir Balta ve iki dayısı, çalıştıkları şantiyede Kürtçe konuştukları gerekçesiyle kalabalık bir grup tarafından pompalı tüfek, satır ve demir çubuklarla saldırıya uğradı.

Rûdaw'a konuşan Balta, elektrik tesisatı yaptıklarını ve şantiye yemekhanesinde kendi aralarında Kürtçe konuştukları için aynı yerde çalışan bu kişilerin hedefi olduklarını söyledi. Saldırganların önce bağırıp çağırdığını, sonrasında kalabalık bir şekilde üstlerine saldırdığını anlatan Balta, hastanede kafasına üç dikiş atıldığını, dayılarından birinin alnından satır darbesi aldığını, diğerinin ise burnunun kırıldığını aktardı.

Jandarma tarafından ifadelerine başvurulduğunu ve adliyeye gidip şikayetçi olacaklarını dile getiren Balta, "Hala tehditlerde bulunuyorlar.  Whatsapp paylaşımlarında 'Kararsız kaldığım yerde kuralsız oynarım' şeklinde imalı tehditler savuruyorlar. 'Buranın büyüğü biziz, kimse bize hesap soramaz' diyorlar. Henüz hiçbiri gözaltına alınmadı" ifadelerini kullandı.