26 Eylül 2024 Perşembe

Belediye Eşbaşkanı Buluttekin'in kafasına silah dayandı

Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin'in başına, gözaltına alındığı sırada polisler tarafından silah dayandığı belirtildi.

Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediye binası sabah saatlerine basıldı. Polis, eşzamanlı olarak Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin ile Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Eken evlerine düzenlenen baskınlarda gözaltına alındı.

Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin'in gözaltına alındığı sırada polis tarafından kafasına silah dayandığı öğrenildi.

AYDENİZ: ASLA SEÇİLEREK O BELEDİYELERİ ALAMAZSINIZ
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Twitter hesabından yaşananları duyurdu ve tepki gösterdi.

Aydeniz, yaptığı ilk paylaşımda şunları belirtti: "Sur Belediye Eşbaşkanı #FilizBuluttekin'i gözaltına alırken yere yatırıp kafasına silah dayamışlar! Seçimle kazanamadınız, bu halka olan öfkenizi  bu halkın seçmiş olduğu temsilcilerinden almaya çalışıyorsunuz. Şunu bilmelisiniz ki siz asla seçilerek o belediyeleri alamazsınız."

Aydeniz bir süre sonra yaptığı ikinci paylaşımda ise şunları kaydetti: "Sur Belediye Eşbaşkanı #FilizBuluttekin göz altına alındı. Filiz Buluttekin'i, Eşini ve 10 yaşindaki oğlunu yere yatırıp kafalarına silah dayamışlar! Bu halka olan öfkenizi  bu halkın seçmiş olduğu temsilcilerinden almaya çalışıyorsunuz. Bu halkın iradesini gasp edemezsiniz"

Belediye Eşbaşkanı Buluttekin'in avukatı Sertaç Buluttekin de gözaltı sırasında yaşananlara ilişkin şu paylaşımı yaptı: "Müvekkilim Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin evine baskın düzenlenerek göz altına alındı. Eve giriş sırasında polisler Filiz Buluttekin'i, Eşini ve 10 yaşindaki oğlunu yere yatırıp kafalarına silah dayamışlar! Polis şiddeti ve hukuksuzluk artık rutin!!" diye belirtti.