26 Eylül 2024 Perşembe

Alevilerin evlerini işaretleyen kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de Alevi ailelerin evleri işaretlenerek tehdit yazıları yazan kişi gözaltına alındı. Valilik, gözaltına alınan kişinin "mezhepsel ayrılık veya başka bir maksat taşımadığını ve yaşananlardan pişmanlık duyduğunu" açıklaması dikkat çekti.

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde yaşayan Alevi yurttaşların evinin girişine çarpı işareti konularak "Gebereceksin" yazısı yazıldı. 

Tepkiler üzerine açıklama yapan İstanbul Valiliği, bir kişinin gözaltına alındığını söyledi. Aynı apartmanda yaşayan İ.G. adlı kişinin yazdığı belirlendiğini duyuran Valiliğin açıklamasında, "herhangi bir mezhepsel ayrılık veya başka bir maksat taşımadığını ve yaşananlardan pişmanlık duyduğu" ifadeleri dikkat çekti.

Valiliğin açıklamasına göre, İ.G adlı kişi aynı apartmanda yaşıyor. Valiliğin açıklamasında "Konunun apartmandaki 'çöp ve aidat' husumetinden kaynaklandığını, bir anlık öfkeyle komşusunu 'korkutmak için' yazdığını ve yine kendisinin sildiğini, yazdıklarının herhangi bir mezhepsel ayrılık veya başka bir maksat taşımadığını ve yaşananlardan pişmanlık duyduğunu" beyan ettiği belirtildi.

Öte yandan 28 Kasım'da da İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşanmıştı. Kürt Alevi yurttaşların oturduğu Yeşil Mahallesi'nde bazı evlerin duvarlarına çarpı işareti konup ayrımcı söylemler yazılmıştı.