26 Eylül 2024 Perşembe

Ağrı ve Van'da seçim büroları açıldı

Ağrı ve Van'da coşkulu etkinliklerle seçim büroları açıldı. HEP'ten HDP'ye birçok bedel ödeyerek bugünle gelindiğinin altı çizilen etkinliklerde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın doğum gününe işaret edildi üzerindeki mutlak tecridin derhal kaldırılması istendi.

Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti), Ağrı ve Van'da çok sayıda kişinin katılımı ve coşkusuyla seçim bürolarını açtı.

VAN: ALTERNATİFSİZ DEĞİLİZ
Van'ın Tuşba ilçesinde yüzler uzun süre halay çekti. Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşuyla başlayan seçim bürosu açıldı. Büronun kurdelesini Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri kesti. Açılışta sık sık PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 74. yaş günü dolayısıyla "Rojbûna te pîroz be ey serok" ve "Bijî serok Apo" sloganları atıldı.

DİLEKÇİ: HEP'TEN HDP'YE BİRÇOK BEDEL ÖDEDİK
Söz alan Yeşiller Sol Parti Van Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derhal sona ermesini istedi. 14 Mayıs seçimine dikkat çeken Dilekçi, "Bugüne kadar Kürt siyasal hareketi bu ülkede her zaman önemli aktör olarak yer almıştır. HEP'ten HDP'ye birçok bedel ödedik. Birçok siyasetçimiz gözaltına alındı, tutuklandı ama halkımız geri adım atmadı" ifadelerini kullandı.

KARAKOYUN: YEŞİL SOL BİZİM İRADEMİZİ TEMSİL EDECEK
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun ise "Bugün faşist iktidar bizleri baskı ve engellemelerle sessiz bırakmaya çalışıyor. Kürt halkı 40 yıldır verdiği mücadeleyle iradesini gösteriyor. Alternatifsiz değiliz, Yeşil Sol bizim seçimlerde irademizi temsil edecek" dedi.

AĞRI'DA İKİ SEÇİM BÜROSU AÇILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki İnönü Caddesinde davul zurna eşliğinde seçim bürosu açıldı. Diyadinlilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen açılışta yerine kayyum atanan Diyadin Belediye Eşbaşkanı Evren Demir, Kürt halkının yaşadığı acılara karşı "Êdî bes e (Artık yeter)" diye haykırdığını aktardı.

Buradaki açılışın ardından çarşı girişinde bulunan ikinci büronun açılışı yapıldı.  Açılışta DBP PM üyesi Musa Zorbay kısa bir konuşma yaptı. Zorbay, Türkiye'yi demokratikleştirmek ve barışı kalıcılaştırmak için mücadele ettiklerini belirtti.