26 Eylül 2024 Perşembe

'Adalet istiyorum' diyen Kıymet Aram Greenpeace önünde eyleme başladı

Greenpeace'de işçi olarak çalışan Kıymet Aram, haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Greenpeace Akdeniz Ofisi önünde oturma eylemine başladı.

Greenpeace'te 8 yıl çalışan ve son 4 yılında ağır mobbinglere maruz kalan Kıymet Aram, Aralık 2018'de işten çıkarılmıştı. Aram, uygulanan hukuksuzluğa son verilmesi için Greenpeace Akdeniz ofisi önünde basın açıklaması yaparak oturma eylemine başladı.

"Haksızlığa son ver Greenpeace, adalet istiyorum" yazılı pankart açan Kıymet Aram, burada yaptığı konuşmada "Greenpeace'te sekiz yıl çalıştım son dört yılım ağır mobbing süreçleriyle geçti. Bu yaşadığım ağır mobbing süreçlerinde hem psikolojik hem de fiziksel rahatsızlıklar da yaşadım. Bunun en yakın tanığı biricik kızımdır. Arkadaşlarım, dostlarım ve avukatımdır. Bu dört yıllık mobbing süreçlerinin sonrasında işten çıkarılmamla birlikte açtığım haklı davalarım devam etmekte dolayısıyla orada da bir hukuksuzluk var haksızlık var. Dolayısıyla bunun psikolojik getirilerini yaşıyorum hali hazırda. Greenpeace'in üç ayrı talebimi derhal yerine getirip bu haksızlığa son vermesini istiyorum o yüzden buradayım gitmiyorum. Hergün 10.00-18.00 arasında burada oturacağım" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından Kıymet Aram oturma eylemine başladı.