28 Eylül 2024 Cumartesi

Zürich'te ölümsüzler anıldı

Kasım ayı dolayısıyla düzenlenen devrim şehitleri anma gecesi İsviçre'nin Zürich kantonunda gerçekleştirildi. "Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağı ve mücadelelerini sürdüreceğimize dair ant içiyoruz" denildi.  

Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) İsviçre Örgütü, "Kasım şehitler ayı" etkinlikleri kapsamında Volkhaus da gece düzenledi. Birçok kantondan katılım sağlanırken anma etkinliği coşkulu ve kitlesel geçti. "Ölümsüzlerimizin izinden kavgayı büyütmeye" şiarı ile düzenlenen gece saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başladı.

Komünist Gençlik Örgütü üyesi gençlerin bayrak ve flamalarla oluşturduğu yürüyüş korteji sırasında gençler parti andı okudu. Gençlerin gösterisi seyirci kitlesi tarafından coşkuyla karşılandı. Daha sonra gazi ve devrim mücadelesinde şehit düşenlerin aileleri çiçeklerle sahnede yerlerini alırken burada gaziler adına ve şehit aileleri adına konuşmalar yapıldı.

Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada ise şehitleri gazileri ve hapishanelerdeki tutsakları sahiplenme ailelerle dayanışma çağrısı yapıldı. MLKP İsviçre örgütü adına yapılan konuşmada ise Kasım şehitler ayının önemine vurgu yapılırken MLKP nin tarihsel gelişimine ve güncel politik süreçte oynadığı role dikkat çekildi. Sömürgeci, faşist Türk devleti ve işbirlikçisi KDP'nin emperyalistlerle kimyasal silahlar kullanarak gerillaları katlettiğine dikkat çeken MLKP İsviçre temsilcisi "Emperyalistlerin tüm azgın saldırganlığına karşın halk isyanları artmakta kadın isyanları özgürlük alanlarına halk isyanlarına dönüşmektedir, Rojava devriminden İran'daki halk ayaklanması gösteriyor ki işçi emekçilerin isyanları devrimin zaferini bize yaklaştırmaktadır. Avrupa'da, Türkiye'de, Kürdistan'da dünyanın birçok yerinde halk ayaklanmalarını devrim, sosyalizm özlemiyle çoğaltmalıyız" dedi.

MLKP temsilcisi konuşmasında, ölümsüzlerimizin ideallerini, özlemlerini gerçeğe kavuşturmanın yolunun örgütlülükten geçtiğine dikkat çekerken sömürünün, işsizliğin, yoksulluğun, erkek egemenliğinin, doğanın yıkımının son bulması için daha güçlü örgütlenme ve yeni devrimler için parti saflarına katılma çağrısı yaptı.

KGÖ adına yapılan konuşmada ise "Gençlik olarak Zilanlar gibi Ulaşlar gibi Ivanalar gibi bu mücadelenin bir parçası olacağız" denildi. Rojava'nın özgür dağlarında Türkiye'nin dört bir yanında gençlik olarak şehitlerimizin dalgalandırdığı bayrakları taşımaya devam edecekleri belirtilen konuşmada "Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağı ve mücadelelerini sürdüreceğimize dair ant içiyoruz" denildi.

Anma gecesinde katılarak destek veren TÖP, MKP, KKP, DKP-B, TKİP destek mesajları ile MLKP şehitleri özelinde tüm devrim şehitlerini selamladıklarını inanç ve ideallerine bağlılıklarını belirtti. Anma gecesinde sahne alan Grup Sarya, Ali Ekber Eren ve Hasan Sağlam izleyicileri türkü ve ezgileri ile buluşturdu. Gece atılan slogan ve çekilen halaylarla sona erdi.