28 Eylül 2024 Cumartesi

ESP: Nasrallah'ın onurlu direnişi ezilen dünya halklarına yol gösterecek

Hizbullah lideri Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinin tüm ezilen halklara dönük bir saldırı olduğunu belirten ESP MYK, "Bir yıldır benzeri görülmemiş bir soykırımın yaşandığı Filistin toprakları etrafında kenetlenen direniş güçlerinin iradesini kırmaya dönük bu saldırıya verilecek cevap, daha fazla Aksa Tufanı, daha fazla intifadadır" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, siyonist İsrail devleti tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırılarında öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"Nasrallah'ın onurlu direnişi ezilen dünya halklarına yol gösterecek" başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Katil İsrail devleti, Beyrut'a düzenlediği bombardımanda Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı katletti. Filistin'de yürüttüğü sınır tanımaz soykırım savaşına karşı Filistin direnişinin omuzbaşında duran Hizbullah lideri Nasrallah'ı katleden siyonist işgalin bu hamlesi, Filistin ve Lübnan halkları başta olmak üzere, bütün ezilen dünya halklarına dönük açık bir saldırıdır. Tetikçisi İsrail olan bu saldırının azmettiricileri, İsrail'e sınırsız siyasal ve askeri destek sağlayan ABD başta olmak üzere emperyalist güçler ve İsrail'le işbirliği içerisindeki, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bölge devletleridir.

'DİRENİŞ KAZANACAK'
"Bir yıldır benzeri görülmemiş bir soykırımın yaşandığı Filistin toprakları etrafında kenetlenen direniş güçlerinin iradesini kırmaya dönük bu saldırıya verilecek cevap, daha fazla Aksa Tufanı, daha fazla intifadadır.

"Lübnan ve Filistin halkları başta olmak üzere tüm ezilen halklara ve direniş güçlerine başsağlığı diliyoruz. Siyonist işgal devleti İsrail'in Filistin'de yürüttüğü soykırım ve Lübnan'daki katliam saldırılarına, savaşı bölgeye yayma ısrarına karşı dünya ezilen halklarını, antiemperyalist, antisiyonist birleşik cepheyi örgütlemeye çağırıyoruz. Direniş kazanacak, emperyalizm ve siyonizm yenilecek!"