28 Eylül 2024 Cumartesi

'İşgal ve soykırım ortaklığı sonlanıncaya dek Zorlu'ya boykot'

İsrail'le işbirliği içerisindeki Zorlu Holding'i, Zorlu PSM ve Vestel'i boykot çağrısı yapan Zorlu'ya Boykot Kampanya Grubu, "Zorlu Holding'i işgal devletine hizmetkarlıktan vazgeçirebilecek yöntem, onun İsrail'de kazandığı paradan daha fazlasını kaybettirmek ve kültür sanat faaliyetleriyle suçlarını örtmesini engellemektir" ifadelerini kullandı.

Zorlu'ya Boykot Kampanya Grubu, Filistin ve Lübnan halklarına dönük katliam saldırılarını sürdüren siyonist İsrail devletiyle Zorlu Holding'in işbirliğini protesto etmek için, Metrocity AVM önünden Levent'te bulunan holding binasına yürüdü. "İsrail ve soykırım ortaklığı sonlanıncaya dek Zorlu'ya boykot" pankartı açılan eylemde, "Sanat soykırım ortaklığını örtemez", "İşgalcinin ortağı Zorlu'yu durdur" dövizleri taşındı.

Yürüyüş boyunca, "Soykırımcı İsrail, işbirlikçi Zorlu", "İşbirlikçi sermaye hesap verecek", "İşbirlikçi Zorlu Filistin'den defol", "Her yer Filistin, her yer direniş", "Her yer Lübnan, her yer direniş", "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları atıldı.

Zorlu Holding önünde basın açıklamasını okuyan Ümit Doğru, siyonist rejimin gözü dönmüş bir şekilde Filistin'in tamamına ve giderek bölgenin tümüne canice saldırdığını belirtti. "Dünyadaki her halk gibi; işgalci, sömürgeci ve ırk-ayrımcı bir rejim altında değil kendi toprağında özgürce yaşamak isteyen her yaştan binlerce Filistinli bu temel hakkını savunmanın bedelini canıyla ödedi, yüzbinlercesi kalıcı biçimde yaralandı. Milyonlarca Filistinli bu hakkını hala savunmaya devam ettiği için her güne -kullanımı yasak silah ve bombalar dahil- öldürülme ihtimaliyle başlıyor" diyen Doğru, İsrail'in 21. yüzyılın en büyük insanlık suçunu işlerken yalnız olmadığını söyledi.

"Başta ABD olmak üzere emperyalist odakların yoğun askeri ve siyasi desteği, kaderini bu odaklarla uyumlu olmaya bağlamış pek çok devletin soykırım faili İsrail'le silah ve lojistik sağlamaya devam etmesi, işgal ve soykırımdan ekonomik fayda sağlayan birçok şirketin İsrail'e güç vermeyi sürdürmesi bu soykırımı mümkün kılıyor" diyen Doğru, Zorlu Holding'in de bu şirketlerden biri olduğunu söyledi.

'İSRAİL'DEKİ EN BÜYÜK TÜRK YATIRIMCI'
İsrail'e yıllardır milyar dolarlık yatırımlar yapan Zorlu Holding'in İsrail'de faaliyet gösteren ve işgal kurumlarıyla ortaklık yapan 4 şirketi olduğunu belirten Doğru, şöyle devam etti: "Holdingin ortağı olduğu Dorad Doğalgaz Santrali'nden soykırım suçlusu işgal devletinin askeri kurumlarına ve üslerine elektrik sağlanırken, Zorlu Holding bünyesindeki savunma sanayii şirketleri üzerinden Filistin halkının üzerinde kullanılan savaş araçları için çeşitli parçalar ve yazılımlar temin ediliyor. Zorlu Holding ve üst düzey yöneticileri, işgal devleti ile Türkiye arasındaki ilişkileri büyütmek üzere oluşturulan işbirliği kuruluşlarında merkezi bir rol oynuyor ve işgal devleti tarafından 'İsrail'deki en büyük Türk yatırımcı' sıfatıyla ödüllendiriliyor. Zorlu Holding ayrıca, Filistinlilerden çalınan Doğu Akdeniz'deki doğalgazın Türkiye ve Avrupa'ya taşınması için projeler geliştiriyor."

Zorlu Holding'in "İsrail'den tamamen çekilmeyi planladığını" öne sürerek bu işbirliğine yükselen tepkileri dindirmeye çalıştığını belirten Doğru, "Filistinliler ve tüm bölge halkları İsrail tarafından her gün katledilirken, Zorlu Holding bugün hala soykırımcı İsrail'e hizmet sunmaya devam ediyor. Gazze'nin hemen yanıbaşındaki Dorad Elektrik Santrali'nden işgal ordusu üslerine elektrik sağlamaya, Filistinlilerin ve Lübnanlıların tepesine bombalar yağdıran savaş uçaklarına parça üretmeye devam ediyor" dedi.

'ZORLU HOLDİNG VE BAĞLI TÜM KURULUŞLARI BOYKOT EDELİM'
Doğru, şu ifadeleri kullandı: "Zorlu Holding'i işgal devletine hizmetkarlıktan vazgeçirebilecek yöntem, onun İsrail'de kazandığı paradan daha fazlasını kaybettirmek ve kültür sanat faaliyetleriyle suçlarını örtmesini engellemektir. Biz, Filistin halkının ve direnişinin dostları olarak bu misyonla bir araya geldik ve Zorlu Holding resmen ve tamamen işgal devletiyle ilişkisini sonlandırana dek Zorluya Boykot kampanyasını yürütmeye kararlıyız. Zorlu Holding, işgal devletiyle tüm askeri ve ticari bağlarını kesinceye kadar, Türkiye'deki Filistin dostu bireyleri ve kurumları Zorlu Holding'i ve -başta Vestel ve Zorlu PSM olmak üzere- ona bağlı tüm kuruluşları boykot etmeye çağırıyoruz!"

Eylem sloganlarla son buldu.