28 Eylül 2024 Cumartesi

DEM Parti: Nasrallah'ın İsrail saldırısı sonucu öldürülmesini kınıyoruz

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in saldırısında katledilmesine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, siyonist İsrail'in saldırılarına karşı uluslararası kuruluşları harekete geçmeye çağırdı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, siyonist İsrail'in Nasrallah'ı hedef almasına ilişkin açıklama yaptı. "Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Beyrut'ta İsrail saldırısı sonucu öldürülmesini kınıyoruz" diyen eşbaşkanlar, "İsrail'in Lübnan'daki siber saldırılarının ardından Hizbullah komuta kademesini hedef alan son operasyonları bölgesel krizin derinleşmesinden başka bir sonuç doğurmayacaktır. Gazze'de insani krizi derinleştiren, Batı Şeria'ya yerleştirilen çeteler eliyle Filistinlileri göçe zorlayan ve Lübnan'da çok sayıda sivilin katledilmesine neden olan İsrail saldırı dalgasının sona ermesi çağrımızı bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Açıklama şöyle devam etti: "İsrail ve Filistin halklarının barış içinde birlikte yaşayabileceği bir çözüm temelinde sürdürülebilir bir barış ve Lübnan başta olmak üzere bölge ülkelerinde çatışmaların sona ermesi için tüm bölgesel güçleri inisiyatif almaya ve kendi sorumluluk alanlarındaki krizleri müzakere ve barışçıl yöntemlerle çözerek bölgesel krizlerin çözümünde rol almaya davet ediyoruz. Uluslararası kamuoyunu, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini ve diğer ilgili uluslararası kuruluşları İsrail'in saldırganlığının durdurulması için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz. İsrail'in sivil halka yönelik saldırılarını sonlandırması, insani yardımın güvenli bir şekilde bölgelere ulaşabilmesi ve uluslararası hukuka aykırı uygulamalara karşı somut adımların atılması gereklidir. Uluslararası toplumun daha güçlü bir duruş sergileyerek bölgedeki çatışmaların çözümüne katkı sağlamasını bekliyoruz. DEM Parti olarak, kendi coğrafyamızda olduğu gibi, Ortadoğu genelini etkileyen krizlerde de müzakere yolunu savunmaya ve krizlerin çözümüne yönelik girişimlerimizi daha ileriye götürmenin çabası içinde olmaya devam edeceğiz. Bu temelde, tüm Ortadoğu halklarına savaş politikalarına karşı güçlü bir barış mücadelesinde buluşma çağrısı yapıyoruz."