29 Eylül 2024 Pazar

'Zindanları ve çocuklarımızı sahipsiz bırakmayacağız'

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları İzmir ve Diyarbakır'da nöbetlerini devam ettirerek, hasta tutsakların sesi olmayı asla bırakmayacaklarının altını çizdi ve tüm kamuoyunu bu sesi yükseltmeye davet etti.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için İzmir ve Diyarbakır'da Adalet Nöbetleri devam ediyor.

İZMİR
İzmir'deki Adalet Nöbeti 133'üncü gününde İzmir Barosu önünde devam etti. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütleri de destek verdi.

Tutsak yakını Fatma Sürme, hapishanelerdeki işkence politikalarına dikkat çekerek, "Çocuklarımızı tek kişilik hücrelere koyuyorlar. Hasta tutukluları bırakmıyorlar. Cezaları biten tutuklulara yeni cezalar veriyorlar. Bunlar son bulsun. Hasta tutukluları bıraksınlar. Cezaevindeki tecrit kaldırılsın. Akan kan dursun. Biz bütün dünya için adalet, barış diyoruz. Çocuklarımız üzerindeki işkence son bulsun" ifadelerini kullandı.
 
HDP adına söz alan Hüseyin Satılmış ise tüm ülkenin açık bir hapishaneye dönüştüğünü ifade ederek, hapishanelerde ulusal ve uluslararası hiçbir hukuka uyulmadığını kaydetti. Satılmış, "Ama şunu bilsinler ki; bundan önce de sonrada ölümler, baskılar bizi barış ve hak mücadelesinden alıkoyamayacak. Birileri öldürmek için birileri de ölümleri engellemek için var. Bu mücadelenin içinde olanlara bin selam olsun" dedi.

Eylem boyunca, "Biji berxedana zindanan", "Jin, jiyan, azadi" ve "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganları atıldı.

DİYARBAKIR
Adalet Nöbeti 352. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam ederken, eyleme HDP İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi destek verdi.
 
Tutsak yakını Reşahat Ada, 30 yıllık tutsakların "pişmanlık" dayatmasıyla infazlarının yakılmasına tepki gösterdi ve "'Davanızdan pişman mısınız' diye soruyorlar. Nasıl davamızdan pişman olalım. Biz asla davamızdan pişman olmayız" dedi.

Hasta tutsakların durumlarının çözülmesi için Ankara'ya gittiklerini ve çok sayıda çağrıda bulunduklarını hatırlatan Ada, hala bir çözüm üretilmediğine işaret etti.

Tutsaklara dönük zulmü asla kabul etmeyeceklerinin altını çizen Ada, şöyle devam etti: "Onların yaşamı için mücadele edeceğiz. Bütün siyasi partilere ve dünyaya çağrımız var ayağa kalksınlar, zindandaki insanlarımıza sahip çıkalım. Zindanları ve çocuklarımızı sahipsiz bırakmayacağız. Onbinlerce insanımız cezaevinde, onların karşısında saygıyla eğiliyoruz. Bugün onların vermiş olduğu direniş, mücadele ve duruş bütün dünyaya ışık oluyor. Bütün dünya bilsin, onlar mücadele edecek, biz de onlarla birlikte mücadele edeceğiz."
 
Eylem, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Hak, hukuk ve adalet" sloganıyla son buldu.