28 Eylül 2024 Cumartesi

'Yurt dışındaki Türkiyeli işçilerin taleplerine kulak verilsin'

HDP Adana Milletvekili Hatimoğulları, yurt dışında çalışan ancak Türkiye'ye dönmekte zorlanan işçilerin taleplerinin karşılanmasını, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışan Türkiyeli işçilerin sayısı oldukça yüksek. Özellikle Hatay, Adana, Mersinli çok sayıda işçi/emekçi bu ülkelerde çalışmaktadır. Korona virüsün bütün dünyada etkisini gösterdiği bu günlerde her kesimden insanın oldukça ciddi mağduriyeti söz konusu. Söz konusu ülkelerde çalışmak durumunda olan ancak virüs salgını nedeniyle ülkelerine dönemeyen işçilerin mağduriyetleri daha yüksek düzeyde.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan HDP Adana Milletvekili ve Meclis Dışilişkiler Komisyonu Üyesi Tülay Hatimoğulları Oruç, koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye dönemeyen işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

"Birçok devlet koronavirüse hazırlıksız yakalanmış ama asıl hazırlıksız olan sistemdir" diyen Hatimoğulları, "Yurt dışında çalışan işçiler/emekçiler (kiminin aileleri de orada), şimdi işsiz kalmış durumda. Birçoğu yaşamını idame ettirmekte zorlanıyor. Ve Türkiye'ye dönmek istiyor. Yurt dışından bu konuyla ilgili beni ve birçok Milletvekili arkadaşımı arıyorlar. Günlerdir bu çalışmanın içindeyiz. Ama sonuç alamıyoruz" açıklaması yaptı.

Hükümete çağrıda bulunan Hatimoğulları, şunları söyledi:

"Yurt dışında bulunan ve Türkiye'ye gelmek için başvurularını yapmış bütün işçi/emekçi yurttaşlarımız ve ailelerinin gecikmeksizin Türkiye'ye getirilmeleri sağlanmalıdır. Bunun için tüm koşullar hazırlanmalıdır. Bunu bile yapamayan, bunun için koşullarını hazırlamayan iktidar 'Korona virüsle başarılı bir şekilde mücadele ediyoruz' dese de bunun yurttaş nezdinde inandırıcılığı olmayacaktır."