25 Eylül 2024 Çarşamba

Yunanistan'da yaşamına son veren İbrahim Ergün, Muş'ta defnedilecek

Yunanistan'ın Korinth Mülteci Gözaltı Merkezinde 17 aydır tutuklu olan ve tutukluluğunu protesto etmek amacıyla yaşamına son veren Kürt mülteci İbrahim Ergün'ün Muş'un Bulanık ilçesinde defnedileceği bildirildi.

Yunanistan'ın Korinth Mülteci Gözaltı Merkezinde 17 aydır tutuklu olan 24 yaşındaki Kürt mülteci İbrahim Ergün tutukluluğunu protesto etmek amacıyla yaşamına son verdi.

Yaşamını yitiren İbrahim Ergün'ün ağabeyi Fevzi Ergün kardeşi ile ilgili olarak yasal girişimlere başladığını söyledi.

Fevzi Ergün "Kardeşim 17 aydır tutuklu. Yapılan mahkemeler göstermelik. Niye tutuklu belli değil. Bırakılması gerekirdi ama bırakmadılar. Olayı duyar duymaz hukuki süreç başlattım. Otopsi raporunun çıkmasını bekliyoruz. Bu normal bir ölüm değil. Kardeşim intihar etmişse bile bunu nedenlerinin ortaya çıkarılması gerekir. Hangi ülkede olursa olsun bir birey cezaevinde ise onun hayatında devlet sorumludur. Kesinlikle bunun peşini bırakmayacağım, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğiz" dedi.

Ağabey Fevzi Ergün otopsi işlemlerinin bitmesinden sonra cenazenin memleketleri Muş'un Bulanık ilçesine götürerek defnedeceklerini belirtti.