24 Eylül 2024 Salı

Londra'da ırkçılığa karşı panel

GİK-DER tarafından Londra'da ırkçılığa karşı düzenlenen panelde, faşist hareketlere karşı örgütlenme çağrısı yapıldı.

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da, AVEG-KON'a bağlı GİK-DER tarafından, göçmenlere yönelik faşist saldırılar, yükselen yeni faşist hareketler ve antifaşist mücadele temalı bir panel düzenlendi. GİK-DER lokalinde gerçekleştirilen panele, Stand Up to Racism'den Paul Power ve GİK-DER temsilcisi konuşmacı olarak katıldı.

Avrupa'nın her yerinde faşist hareketlerin büyüdüğünü belirten Paul Power, "Günden güne ırkçı politikalar, Nazi yanlısı söylemler güç kazanıyor. Son dönemde gerçekleşen parlamento seçimlerinde birçok sağ partinin ırkçı, göçmen ve İslam karşıtı söylemleriyle oy topladığını gördük" dedi.

Birleşik Krallık'ta yazın gerçekleşen göçmen düşmanı saldırıların tesadüf olmadığını söyleyen Power, "Faşistler sokaklara döküldü, göçmenleri ava çıktılar. Polis ve devlet bu ırkçı saldırılara, saldırıları meşrulaştırarak ve destekleyerek cevap verdi. Yüzlerce faşist sokağa dökülüyor veya yeni saldırılar düzenlemeye hazırlanıyor. Biz bu saldırılara sessiz kalmamalıyız, onlar yüzlerceyse biz binlerce olmalıyız" dedi.

'SOKAKLARDA YENEBİLİRİZ'
GİK-DER temsilcisi ise faşist hareketlerin tarihsel gelişimi ve antifaşist hareketlere dikkat çekerek, "Bu faşist hareketleri ancak göçmenler olarak birleşerek, sokaklarda yenebiliriz. Bu yüzden birleşin, örgütlenin, direnişi büyütün" çağrısı yaptı.

Panel, soru-cevap bölümü ve 28 Eylül ve 26 Ekim'de Londra'da gerçekleştirilecek büyük antifaşist eylemlere çağrıyla son buldu.