25 Eylül 2024 Çarşamba

İşgal altındaki Batı Şeria'nın pek çok noktasına baskın

Siyonist İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın pek çok kentine baskın düzenledi. Tubas'ta Filistin Ulusal Yönetimine bağlı güçler, işgal askerleriyle çatışmaya hazırlanan direniş savaşçılarının silahlarına el koydu, patlayıcı düzenekleri etkisiz hale getirdi.

Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Nablus, Ramallah, Tubas, Cenin, El-Halil kentlerinde pek çok noktaya yeniden baskın düzenledi.

FİLİSTİN YÖNETİMİ DİRENİŞÇİLERİN SİLAHLARINA EL KOYDU
Tubas kenti yakınlarındaki Tammun beldesinde Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. İsrail askerleri beldedeki çok sayıda eve baskın düzenlerken en az 3 Filistinliyi gözaltına aldı. İhanetçi Filistin Ulusal Yönetimine bağlı güvenlik güçleri, Tubas'ta direniş savaşçılarının silahlarına el koydu, patlayıcı düzeneklerini etkisiz hale getirdi.

CENİN'DEKİ HASTANELER KUŞATILDI
60'ı aşkın askeri araçla Cenin'e baskın düzenleyen işgal askerleri, İbn-i Sina Hastanesini kuşatma altına aldı. İşgal askerleri, Cenin Devlet Hastanesini de ablukaya alarak sağlık ekiplerinin çalışmasını engelledi, ambulanslar da askerler tarafından arandı. Elde edilen bilgilere göre gözaltına alınan olmadı.

Cenin kenti yakınlarındaki Yamun beldesinde de İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma yaşanırken, bölgede patlama sesleri duyuldu. Cenin'deki Filistin Esirler Cemiyeti, Yamun beldesinde 5, Yabud beldesinde 3 Filistinlinin gözaltına alındığını aktardı.

EL-HALİL'DE BİR KİŞİ KATLEDİLDİ, GENEL GREV ÇAĞRISI YAPILDI
İsrail askerleri Nablus, Ramallah ve El-Halil kentlerine düzenlediği baskınlarda da birçok evde Filistinlilerin eşyalarını yağmaladı, Filistinlilere işkence yaptı ve çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. El-Halil'de Yahya Awad isimli Filistinli genç, İsrail askerlerinin el-Favvar mülteci kampına düzenlediği baskında katledildi. Awad'ın katledilmesi sonrası Filistinli direniş örgütleri kentte genel grev çağrısı yaptı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da son 24 saatte en az 35 kişi baskınlarla gözaltına alındı. 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri tarafından gözaltına alınanların sayısı 10 bin 900'ü aştı.